Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bruknas muižā būs Renesanses dārza svētki

Jau otro gadu pēc kārtas Bruknas muižā tiek svinēti Renesanses dārza svētki, kuros tāpat kā iepriekšējā gadā kopienas cilvēki veidos teātra uzvedumu. Šogad top leļļu teātra priekšnesums “Sapnis vasaras naktī”.

Svētkos piedalīsies vairāki Latvijā pazīstami mūziķi - Jolanta Gulbe un Deniss Paškevičs-, kuri koncertēs lielajā zālē pie balta flīģeļa. Bruknas muižas viesi varēs izbaudīt nakts mistēriju Bruknas mežā kopā ar pazīstamo mūziķi Raimondu Tiguli un viņa radīto mūziku un gaismas spēli. Pasākumā ar īpašu programmu piedalīsies arī Liepājas cirks „Beztemata”.


Viesi, kas Bruknas muižā būs pirmo reizi, varēs piedalīties ceļojumā renesanses dārzā, kuru vadīs kopienas dibinātājs un Bruknas muižas atjaunošanas procesa aizsācējs – Andrejs Mediņš. Svētku ietvaros paredzēts arī „Medus galds” pie kura varēs nobaudīt Bruknas muižas bišu savākto medu ar gardu rupjmaizi.

Bruknas muižas apkārtnes brīnumainību varēs izbaudīt piedaloties vakara maltītē, kuru nodrošinās Kalna svētību kopienas ļaudis. Kalna svētību kopienas draugi jau vairākus gadus ir seno deju grupa “Ballare” un senās mūzikas grupa “Lirum”, kuri arī šogad rādīs un mācīs renesanses laika dejas muižas parkā un lielajā zālē.
Pusnaktī visi ir aicināti uz pateicības Sv. Misi Bizantiešu stila lūgšanu namiņā ar slavēšanas grupu „Effata” uz pussaliņas netālu no Bruknas muižas, ko vadīs katoļu priesteris un Kalna svētību kopienas dibinātājs Andrejs Mediņš.
Noslēgumā izturīgākajiem paredzēta rīta gaismas gaidīšana. Gaismas gaidīšanas dziesmas dziedās, mācīs un visādi citādi ieskandinās uzaicinātie mūziķi.
Bruknas muižas un Kalna Svētību kopienas atbalstītājiem paredzētas naktsmājas muižas numuriņos. Viesiem jāņem līdzi teltis, jo tiks labiekārtotas telts vietas un brokastīs nodrošināta tēja un kafija.

Pasākuma režisore ir Inga Krišāne, kuras pamatdarbs ir Talsu pilsētas domē, taču kopienā viņa darbojas kā drāmas terapeite un kā atzīst kopienas cilvēki Ingas Krišānes nodarbības ir ļoti vērtīgas. Šogad Ingai Krišānei palīdzēs jauns režisors Andris Kalnozols.

Ieejas maksa pasākumā: pieaugušajiem 5,- LVL bērniem 3,-LVL.
Vairāk informācijas: http://www.bruknasnuiza.lv

Dāviņu pagasta Bruknas muižā kopš 2001. gada darbojas garīgās un fiziskās rehabilitācijas vieta atkarībās nokļuvušiem cilvēkiem.

Biedrības "Kalna svētību kopiena" struktūra ir veidota pēc Dienvideiropā plaši pazīstamās narkomānu atveseļošanas sistēmas "Senacolo" parauga.

Rehabilitācijā tiek izmantotas lūgšanas un darba terapija, nevis medikamenti. Kopienā cilvēki uzturas brīvprātīgi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja