Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

ES programmu Kultūra un Eiropa pilsoņiem projektu atbalstam sadalīs 45 000 latu

Kultūras ministrija izsludina valsts budžeta līdzfinansējuma konkursu Eiropas Savienības (ES) programmu Kultūra un Eiropa pilsoņiem atbalstītajiem projektiem. Uz līdzfinansējumu var pretendēt organizācijas un institūcijas, kuru līdzdalība šo programmu konkursos jau agrāk ir atbalstīta. Pieejamais valsts budžeta līdzfinansējums šajā konkursa kārtā ir 45 000 latu, informēja Kultūras ministrijas pārstāvji.

Kultūras ministrija izsludina konkursu līdzfinansējuma saņemšanai projektiem, kuri jau ir saņēmuši atbalstu ES programmas Kultūra (2007-2013) projektu konkursā. Šīs programmas mērķis ir sekmēt kultūras nozarē strādājošo cilvēku starptautisko mobilitāti, atbalstīt kultūras un mākslas darbu starptautisko apriti un veicināt starpkultūru dialogu. Uz atbalstu konkursa kārtībā var pretendēt Latvijas kultūras organizācijas un institūcijas, kuru projekti atbalstīti ES programmas Kultūra dažāda veida sadarbības projektu vai daiļliteratūras tulkošanas projektu konkursos.Uz līdzfinansējumu var pretendēt arī ES programmas Eiropa Pilsoņiem (2007-2013) aktivitātes Aktīvi Eiropas piemiņas pasākumi projekti. Aktivitātes mērķis ir informēt un skaidrot par nacisma un staļinisma režīmu traģiskajām sekām, īpaši par šiem jautājumiem informējot jaunāko paaudžu Eiropas iedzīvotājus. Uz atbalstu var pretendēt projekti, kuri atbalstīti ES programmas Eiropa pilsoņiem nacisma vai staļinisma režīmu upuru piemiņas projektu konkursā. Pretendentu vidū var būt nevalstiskās organizācijas, arhīvi, muzeji, pašvaldības, izglītības un pētniecības iestādes un citi interesenti.Plašāka informācija par ES programmu Kultūra (2007-2013) un Eiropa Pilsoņiem (2007-2013) aktivitātes Aktīvi Eiropas piemiņas pasākumi projektu konkursos atbalstītajiem Latvijas organizāciju projektiem pieejama ES kultūras kontaktpunkta mājas lapā internetā www.kkplatvija.lv. Iesniegtos projektu pieteikumus vērtēs Kultūras ministrijas izveidotā vērtēšanas komisija, ņemot vērā šādus kritērijus – projekta pieteikuma kvalitāte, Latvijā notiekošo aktivitāšu īpatsvars starptautiskajā projektā, Latvijas organizāciju statuss projektā, projekta mērķu atbilstība Latvijas kultūrpolitikas prioritātēm un projekta publicitātes plāns.Projekta pieteikums un tā pielikumi jāiesniedz Kultūras ministrijā līdz šā gada 21. jūnijam plkst. 17. Konkursa nolikumu, projekta pieteikuma anketu un plašāku informāciju par konkursa nosacījumiem un norisi var iegūt Kultūras ministrijas interneta mājas lapā www.km.gov.lv vai ES kultūras kontaktpunkta interneta mājas lapā www.kkplatvija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja