Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

GRIBU VISU ZINĀT – I

Jauna piezīmju sērija.

Sakarā ar vienas pundurvalsts prezidenta viesizrādēm pie kādas atpalikušas lielvalsts prezidenta ienāca prātā, lūk, kas – ETIĶETE!

Sīkums, bet interesanti.

Starptautiskā diplomātiskā  etiķete paredz, ka prezidenti sava amata pienākumu pildīšanas laikā nedrīkst publiski atklāt savu valkājamo drēbju ražotāju vārdus (nezinu, vai tas attiecas arī uz prezidentu "otrajām pusītēm", lai kāda dzimuma tās būtu – par ko tad rakstītu mūsu Priv.dzīve un K. jauns, ja ne par "mūsu Lilitiņas" gaumi un modēm?)

Un šāda diplomātiskās etiķetes "kaprīze" nav vis saistīta ar valkājamo lupatu reklāmu, bet gan tiek vērtēta kā piesardzības solis, lai nodrošinātu ražotāju un/vai modes namu no aizdomām to lobēšanā un finansiālā balstīšanā. Tādēļ mēs neredzēsim neviena prezidenta uzvalka vai prezidentes kostīma modes namu šiltes un zīmolu markas – tās tiek noplēstas vai vispār netiek piešūtas, ja ar modes namu tāda noruna. Parasti valsts vīru/sievu garderobi pasūta caur trešajām personām – šis ir iemesls, kā dēļ mēs nezināsim, kādu modes namu vai ekskluzīvu šuvēju produkciju oficiāli nēsā Obama (melš, ka visas pēdas ved pie Londonas antīkajiem skroderiem Sevilrovā), Medvedevs (runā, ka tomēr Brioni, nevis Zegna) vai Merkele (tenko, ka šopingo tak jau prastajā H & M). Ja modes namā iepirktās drēbes nepieciešams īpaši pielāgot, to politkorektu apsvērumu dēļ gan paveic personīgais šuvējs (piemēram, Krievijā to ar rokām paveic induss un pāršūšanu izdarot kādā "individuālās apkalpošanas ateljē" Kutuzova prospektā)

Vienīgā ķibele prezidentiem ir ar pulksteņiem un automašīnām – tās nevienā  ateljē "nepāršūsi" un "firmas bļembaku"  kabatā nenoslēpsi.

Un vienīgais "valsts galva", par kura modes orientāciju nav noslēpumu, ir Vatikāna "prezidents" - Romas pāvests. Viņa modes namu adreses un privātā kurpnieka vārdu uzzināt var ikviens Pāvesta mājas lapā. Benediktam dikti patīk sarkanas krokodilādas kurpes uz paaugstiem papēžiem. Diez ko tas nozīmē?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja