Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JAUNĀS GRĀMATAS

Klaids Burlesons. Kurska grimst!

Jumava, 2008

Kurska grimst! ir patiess stāsts par krievu atomzemūdenes nogrimšanu. Melna, spoža, skaista kā mākslas darbs Kurska bija Krievijas flotes lepnums. Bet 2000. gada 12. augustā, Barenca jūras manevru laikā, Kurska nodrebēja eksplozijā un sāka smagi, neapturami grimt ar visiem 118 apkalpes vīriem. Valdībai un militārajai priekšniecībai, kas bija tālu no notikuma vietas, savas ādas glābšana bija daudz svarīgāka par vajadzību glābt cilvēkus. Tiem, kuri atradās zemūdenē, dzīve s alkas atklāja pārsteidzošas disciplīnas un varonības rezerves.

***

Aija Jansone. Dzīvā cimdu un zeķu adīšanas tradīcija Vārkavā.

Zinātne, 2008

"Liekas, ka neviens cits kāds latviešu apģērba piederums nav ticis darināts tādā daudzumā kā cimdi. Tas tā ne tik daudz aiz lietderības, kā sevišķi parašas, kas no tam izriet — tos izdāvāt svētkos un godos" — grāmatas ievadā atgādināts Jāņa Niedres 1931.gadā rakstītais. Grāmata Dzīvā cimdu un zeķu adīšanas tradīcija Vārkavā. XX gadsimta otrajā pusē — XXI gadsimta sākumā tapusi ar nolūku, lai XXI gs.sākuma etnogrāfiskajās ekspedīcijās savāktais materiāls neiegultu arhīvu plauktos uz nenosakāmiem laikiem, lai mūsdienu cilvēks varētu redzēt tautas garīgo bagātību un materiālo kultūru, kāda mums ir dzīva vēl šodien.

***

Latgales kultūras darbinieki. 2.sējums (L—Ž)

Jumava, 2008

Biogrāfiskajā vārdnīcā iekļautas Latgales ievērojamāko kultūras darbinieku — literātu, mūziķu, mākslinieku, teātra darbinieku u. c. — biogrāfijas. Izdevumu papildina autoru pārskati par galveno kultūras jomu attīstību Latgalē. Šis darbs izdots Jumavas kultūras projektu sērijā, kurā jau iznācis apjomīgs pētījums par latgaliešu politiķiem un politiskajām partijām neatkarīgajā Latvijā.

***

Duglass Prestons, Linkolns Čailds. Tumsas rats.

Kontinents, 2008

Tibetas klosteris glabā noslēpumainas vērtība, kas notur līdzsvarā visu Austrumu pasauli. Lepns okeāna laineris dodas pirmajā braucienā pāri Atlantijas okeānam. Tā luksusa greznībā slēpjas draudīgs ļaunums. New York Times bestselleru autoru Linkolna Čailda un Duglasa Prestona tandēmā radīti vairāki dēku trilleri. Jaunais romāns Tumsas rats daļēji turpina Mirušo grāmatas sāgu, tomēr tas lasāms arī kā atsevišķs romāns.

***

Ketrina Skota-Klārka, Eidrens Līvijs. Dzintara istaba.

Jumava, 2008

Grāmata ir jauna versija par Dzintara istabas atrašanās vietu. Dzintara istaba vairāk nekā divsimt gadu greznoja pili Krievijā, bet, sākoties Otrajam pasaules karam, Hitlers paziņoja, ka tai jākļūst par Trešā reiha lepnumu. Strauji sasnieguši Ļeņingradu, nacisti iebruka Katrīnas pilī, izlauza no sienām dzintara paneļus, salika tos kastēs, un istaba pazuda no redzesloka. Kopš tā laika to neviens nav skatījis. Dzintara istabas autori pa šīs zaudētās vērtības pēdām tikuši tālāk par pārējiem, atšķetinot samudžinātu liecību kamolu, kas apvija Dzintara istabas likteni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja