Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

JAUNĀS GRĀMATAS

Daiga Joma Dvēseles bezvējš

Valters un Rapa, 2008

Dvēseļu bezvējš ir Daigas Jomas debijas noveļu krājums. Grāmatā apkopotas trīspadsmit literāro stilu ziņā kolorītas noveles, kuru varoņus vieno viņu mistiskā pieredze. Attālinoties no realitātes sapnī, zemapziņas līkločos, sirreālās vīzijās vai gluži zinātniskās fantastikas paņēmieniem. Viņiem ir dota iespēja paskatīties uz šo pasauli no malas, izvērtēt, saprast sevi un visbeidzot sadzīvot ar esošo.

***

Paulis Dzintars Prērijas ārsts

Nordik, 2008

Atšķirībā no daudziem citiem svešumā nonākušo latviešu dzīvesstāstiem Pauļa Dzintara mūža gājums ir īpašs, kaut autors sakās to uzrakstījis, nedomādams par izdošanu grāmatā, vienīgi lai atstātu ziņas par sevi pēcnācējiem. Humora izjūta un optimisms autoram palīdzējuši dzīvē. Gar lasītāja acīm aizslīd virkne dīvainu sirdzēju un ārsta amata brāļu. Ne katram dakterim ko tādu nācies piedzīvot, turklāt vēl prērijā…

***

Juris Urtāns Augšzemes ezeri

Nordik, 2008

Letonikas projektā 2006.— 2008.gadā Latvijas Universitātē tika īstenots projekts Augšzemes ezeri. Kultūrvēsturiskais konteksts reālajā un mītiskajā telpā. Monogrāfija ir šā projekta rezultāts. Kopumā uzskaitīti 56 Augšzemes ezeri, kas ir bijuši saistīti ar folkloru. Augšzemes ezeri arheoloģijas un folkloras savstarpējā sastatījumā iepriekš plašākā nozīmē nav skatīti.

***

Saimons Blekbērns Ētika. Ļoti saistošs ievads

¼ satori, 2008

Šajā aizraujoši sarakstītajā ievadā filosofs Saimons Blekbērns skar būtiskākos morālos jautājumus, kas attiecas uz dzimšanu, nāvi, laimi, vēlmēm un brīvību, arī dod lasītājam norādes, kā domāt par dzīves jēgu, un aicina vāji argumentētiem, bet striktiem morāliem spriedumiem. S.Blekbērns (1944) ir Kembridžas universitātes filosofijas fakultātes profesors. No angļu valodas tulkojis Jānis Elsbergs.

***

Sūzana Elizabete Filipsa Teksasas Pelnrušķīte

Kontinents, 2008

Erotiska un aizraujoša pasaka pieaugušajiem. Stāsts par Greisiju, kura iesaistījusies kādā Holivudas filmu projektā. Filmēšanas laukumā viņai vienalga kādiem līdzekļiem jānogādā amerikāņu futbola zvaigzne. Viņai nav ilūziju, ka slavenībai ir vienalga, ka viņa var zaudēt darbu, ja nespēs uzdevumu izpildīt. Kad Greisija nonāk līdz futbolista mājai, tajā notiek skaļa ballīte, un visi nolemj, ka viņa ir dejotāja, kas ieradusies uzstāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja