Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kāpēc ir svarīgi būt laimīgam?

Cēsīs piektdien un sestdien jau trešais sarunu festivāls Lampa.

Visas Latvijas, Eiropas, pasaules mērogā būtiski jautājumi un ikdienišķas, praktiskas aktualitātes izglītībā, veselībā, vidē, politikā, valsts pārvaldē un drošībā, nodokļos un ekonomikā, kultūrā – tas ir tikai neliels ieskats tēmās, kas būs atvērtas plašām un aizraujošām diskusijām sarunu festivālā Lampa. Tas Cēsu pils parkā šajā nedēļas nogalē, 30. jūnijā un 1. jūlijā, norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas un bez maksas piedāvās vairāk nekā 200 pasākumu – ne vien diskusijas, bet arī apziņas eksperimentus, praktiskās darbnīcas, performances, spēles, viktorīnas, izrādes un pat grēksūdzes.

Sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai Dots festivālu organizē teju visas Latvijas Republikas ministrijas un citas valsts pārvaldes iestādes, uzņēmumi un apvienības, universitātes, nevalstiskās organizācijas, vēstniecības, mediju pārstāvji, viedokļu līderi un spēcīgas, aktīvas Latvijas personības. "Sarunu festivāla Lampa "ēdienkarte" šogad piedāvās pilnu garšu buķeti – no karstām pašmāju valstsvīru debatēm līdz sarunām ar skandināvu kulta politiķiem, no uzņēmēju grēksūdzes līdz policijas aizturēšanai klātienē un tiešraidei no Cēsu nepilngadīgo kolonijas, no mākslinieciskas performances par Latviju 2068. gadā līdz unikālai pirmizrādei par latviešu un krievu attiecībām," šīgada festivāla programmas "odziņas" ieskicē Lampas direktore Ieva Morica un piebilst, ka starp daudzo diskusiju dalībniekiem būs politiķi, uzņēmēji, žurnālisti, lēmumu pieņēmēji, rakstnieki, reperi, mākslinieki, filozofi un pat garīdznieki.

Īpaši plašas sarunas šogad festivālā būs par reģionālās attīstības jautājumiem Latvijā. Programmā Mājvieta notiks diskusijas par aktīvu, uz attīstību vērstu dzīvi ārpus Rīgas un citām lielajām pilsētām. Tāpat ar nebijušu vērienu šogad Lampā sevi pieteiks valsts pārvaldes iestādes un dažādi IT uzņēmumi un apvienības, kā arī uzņēmumi un jaunuzņēmumi, kuru darbība balstīta inovācijās.

Tiks skarta arī veselība, piemēram, ārsti diskutēs par to, vai rūpes par savu veselību uzskatāmas par egoismu, notiks stand up veida sarunas un izlaušanās spēle Bauda par tēmu Kā HIV attiecas uz mani, tāpat būs diskusijas par zāļu drošumu, homeopātiju u. c.

Daļu no Lampas programmas aizņems kultūras pasākumi. Būs skatāma Dirty Deal Teatro izrādes Dvēseļu utenis demoversija, kustību izrāde Celies augšā, nāc man līdzi!, notiks arī sieviešu stendaps Jaunais cirks – runājošas sievietes! u. c.

Festivālā divu dienu garumā norisināsies loģikas kļūdu meklēšanas darbnīcas, Politiķu cepiens, prāta spēles, improvizācijas šovs Mans kaķis mani nemīl, sociālais eksperiments Maināmies lomām, aktivitātes bērniem un citi pasākumi, kurus izpētīt līdz piektdienai vēl ir laiks mājaslapā www.festivalslampa.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja