Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Koncertdārzā Pūt, vējiņi! notiks balle 08-08-08 ar grupu Klaidonis

Liepājas Latviešu biedrības nams 8.augustā ielūdz uz kantrī balli "08-08-08" koncertdārzā "Pūt,vējiņi!" kopā ar grupu "Klaidonis" un līnijdejotāju grupām "Kickin’ Star" (Rīga) un "Westpoint" (Liepāja).

"Klaidoņa" rašanās vēsture ir raibāka, nekā kāds varbūt domā: grupas līderis, lielākās daļas "Klaidoņa"dziesmu mūzikas un teksta autors Māris Sloka kopā ar grupas tagadējo bundzinieku Elmāru Jirgensonu savulaik kopā muzicēja ansamblī "Lombards" (tā sastāvā bija arī Edvīns Zariņš no "Dakotas"), kas 1992. gadā izjuka. Māris devās uz Vāciju strādāt, kur ar aizrautību iedziļinājās tur dzirdamajā kantrī mūzikā, par kādu Latvijā tolaik vēl zināja retais, nemaz nerunājot par mēģinājumiem spēlēt šā stila virzienā. Atgriezies Latvijā, Māris atkal pievērsās muzicēšanai – šoreiz duetā ar sievu Daci. Pamazām viņu mūzikā radās kantrī stila iedīgļi, kurus varēja saklausīt jau abu pirmajā albumā "Sestdienas vakarā", kas iznāca 1994. gadā un kura tapšanā piedalījās arī ģitārists Juris Ārents (tagad "Tequila Band" sastāvā). Jau pēc gada (1995) tiek laists klajā Māra otrais albums, nodēvēts par "Klaidoni" (tā sauc arī albuma tituldziesmu), kura veidošanā iesaistījušies tādi mūziķi kā Muravejs jeb Aleksandrs Sircovs (grupa "Keksi"), Vilnis Strods (grupa "Iļģi"), Igors Eunapu, Gints Žilinskis (Pita Andersona grupa), kā arī Juris Ārents.

"Klaidonis" muzicē sešu cilvēku sastāvā: Māris Sloka (balss, basģitāra), Elmārs Jirgensons (sitaminstrumenti), Vīgants Murelis (pedal-steel ģitāra), Valdis Rēbuks (soloģitāra, balss), kā arī Zigmunds Pogulis (taustiņinstrumenti; viņš spēlē arī "Emburgas zēnos") un Māra meita Evija Sloka (balss, tamburīns, dažreiz vijole). Ik gadu "Klaidonis" ir piedalījies Bauskas kantrī festivālā, vienmēr gūstot panākumus un baudot publikas mīlestību.

Kantrī ballē piedalīsies arī līnijdejotāju grupas "Kickin’ Star" no Rīgas un "Westpoint" no Liepājas, kas priecēs ar priekšnesumiem un interesentiem ierādīs deju soli.

Balles sākums plkst. 22.00 koncertdārzā "Pūt,vējiņi!", ieejas maksa 4Ls.

Pāriem, kas laulību reģistrējuši 8.augustā, ieeja bez maksas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja