Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Orgasms

Tā kā mani daži  anonīmiķi apsmēja komentos par iepriekšējo bloga ierakstu (ar kādām blēņām es tur, Vīnē, nodarbojoties?!), nolēmu pastāstīt vēl ko vairāk.

Tieši Vīnē iepirku lietotas Alfreda Kinsija grāmatiņas un sāku lasīt. Tiem, kas zina, ar ko šis zinātnes vīrs slavens, kā smejies, no comments. Varbūt vienīgi piebilde: Freida personas spoks Vīnē darbojas ne pa jokam, ja jau reiz ķēros pie XX gadsimta skandalozākā (nu, vismaz Amerikā) seksoloģijas revolucionāra pētījumu studēšanas…

Tad, lūk, Kinsijs četrdesmitajos gados provēja eksperimentālā ceļā pārbaudīt vienu tolaik populāru "teoriju". Ka spēks, ar kādu sperma izšļācas no vīrieša  "stobriņa" sievietes ķermenī tiešā veidā apliecinot sugas tēviņa spēju apaugļot mātīti. Kā sportā - jo spēcīgāk un tālāk, jo ātrāk tiksi pie rezultāta (jādomā, šai gadījumā - bērna).

Kinsijs domāja, ka tās nu gan ir tīrās muļķības (un pareizi darīja, kā vēlāk izrādījās, bet ko nereti nezina komplesku mākti jaunekļi).

Bet viņš vienalga ņēma talkā kinokameru, trīs simtus eksperimenta trusīšu (t.i., vīriešu), visus dārgos persiešu tepiķus savā laboratorijā apklāja ar avīzēm un eksperiments gāja vaļā (iedomājoties šo ainu, nāk prātā daža laba amerikāņu kinokomēdija – incanti, vai Holivudā ir skatījušies Kinsija dokumentālās filmiņas?).

Sacensības rezultāts bija sekojošs: vairāk kā trīs ceturtdaļām "trusīšu"  blāvā auglības sula vienkārši nesteidzoties un šļaugani iztecēja un pat negrasījās "izšaut" no "lielgabala"! Toties rekordistam tā aiztraucās veselus divarpus metrus tālu, bet vienalga varenā olimpieša vārds zinātnes vēsturē nav palicis – Kinsijs vienu atsevišķu dīvainu gadījumu neuzskatīja par iegrāmatošanas vērtu. Jo svētais princips – viens izņēmums tikai apstiprina likumību – darbojas arī tādā zinātnē kā seksoloģija.

Bet tiem, kas šo izlasījuši, negrasās aironizēt par manām draiskajām nodarbēm Vīnē, silti iesaku palasīt šo te grāmatiņu: http://www.amazon.com/Bonk-Curious-Coupling-Science-Sex/dp/0393064646/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1207329660&sr=8-1#reader_0393064646

Rakstniece un pētniece Mērija Rouča par seksu atklāj tik daudz prātam neaptverama, ka mati ne tikai uz galvas ceļas stāvus.

Piemēram, vai daudz mēs zinām par nedzimušu zīdaiņu masturbēšanu mammas puncī? Par orgasmu, ko iespējams sasniegt, tīrot zobus vai pieskaroties uzacīm? Un par Lāzara refleksu – jā, arī orgasmu – līķiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja