Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz Rīgas Krievu teātra vadītāja amatu pieteikušies pieci kandidāti

Uz valsts SIA Mihaila Čehova Rīgas krievu teātris valdes locekļa amatu Kultūras ministrija (KM) saņēmusi piecu pretendentu pieteikumus, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pildīs KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš, bet komisijas priekšsēdētāja vietnieces pienākumi būs uzticēti KM valsts sekretāra vietniecei kultūrpolitikas jautājumos Dacei Vilsonei. Komisijā strādās arī valsts SIA Dailes teātris valdes loceklis Andris Vītols, Pārresoru koordinācijas centra kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Sarmīte Ozola, kā arī neatkarīgais eksperts, Latvijas Teātra padomes pārstāvis un Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, teicamas latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu, tostarp krievu valodas, zināšanas. Tāpat tiek sagaidīta izpratne par kultūras nozarēm, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiska, konceptuāla un radoša domāšana, labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Tāpat Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amata pretendentiem bija jāiesniedz teātra iepriekšējo trīs gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Kā ziņots, ilggadējais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes loceklis Eduards Cehovals iesniedzis atlūgumu, aģentūru LETA informēja Kokale.

Viņa skaidroja, ka Cehovals 3.oktobrī vērsās ministrijā ar iesniegumu, lūdzot nepagarināt ar viņu darba attiecības. Cehovala pilnvaru termiņš beigsies 29.novembrī. Viņš pašlaik ir teātra vienīgais valdes loceklis un to vada jau teju 30 gadus. Šogad Cehovals svinēja 70 gadu jubileju. Pēdējo reizi par teātra vadītāju uz kārtējo trīs gadu termiņu viņš tika apstiprināts 2014.gada izskaņā.

Cehovals iepriekš Latvijas Radio atklāja, ka savā vietā gribētu redzēt šī paša teātra aktrisi Danu Bjorku (iepriekš - Dana Čerņecova). Viņa Latvijas Radio arī apstiprināja, ka plāno kandidēt uz Rīgas Krievu teātra direktora amatu.

Pēc Cehovala stāstītā, Bjorka Rīgas Krievu teātrī astoņus gadus strādā kā aktrise, viņa ieguvusi arī maģistra grādu kultūras menedžmentā. "Dana ir ļoti aktīvs, radošs cilvēks. Ir izveidojusi producentu kompāniju, vada labdarības fondu, organizē starptautisku teātra festivālu Kuldīgā... Viņai piemīt vadītājam vajadzīgās īpašības - līdera harisma un pamatīga zināšanu bagāža tieši par mūsu, Rīgas Krievu teātri," Latvijas Radio pastāstījis no amata aizejošais teātra vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja