Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valmierā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus

8. oktobrī Valmieras vecpilsētā un Rātslaukumā norisināsies tradicionālais Simjūda gadatirgus, kurā arī šogad notiks pirkšana, pārdošana un kaulēšanās. Kā ierasts, Simjūda tirgus piedāvā gan iepirkšanās prieku lieliem un maziem, gan iespēju piedalīties atrakcijās un muzikālās aktivitātēs, portālam Diena.lv pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Tarbuna.

Jau šonedēļ tirgotāji var pieteikties dalībai gadatirgū. Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma stāsta: „Aicinām tirgotājus pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Plānots, ka šogad tirgū varētu piedalīties vairāk nekā 200 tirgotāji."

Gadatirgus tradīcija Valmierā aizsākusies jau Viduslaikos, kad 1283. gada 28. oktobrī Svētā Sīmaņa dienā tika likti pamati Valmieras baznīcai. Viduslaikos tas bija lielākais tirgus Ziemeļvidzemē, uz kuru tirgotāji sabrauca ne tikai no Vidzemes, bet no visas Latvijas. Savukārt pircējiem tas bija pēdējais tirgus pirms ziemas sākuma, lai iegādātos nepieciešamās preces un izlīksmotos tirgus atrakcijās.

Iepriekšējos gados valmierieši Simjūdā varēja iegādāties māla podus, bļodas, koka karotes, pītus grozus, zāļu tējas, adītus cimdus un zeķes, medus kāres, rotas, piparkūku sirdis, pirts slotas , arī citas, mūsdienīgas, bet saimniecībā noderīgas lietas. Blakus daiļamata meistaru, mājražotāju un amatnieku veidotiem izstrādājumiem tiks piedāvāti zemnieku saimniecībās audzēti un izgatavoti lauku labumi. Būs iespēja sagatavoties ziemas sezonai, iegādāties lielas un mazas dāvaniņas vai arī vienkārši baudīt tirgus noskaņu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja