Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dienas replika: Latvenergo tarifu saistība ar valsts budžetu ir pārāk uzkrītoša, lai to ignorētu

Uzvarējuši tiesā, elektrības tarifu apšaubītāji jau gatavo nākamās prasības. «Šo var salīdzināt ar vienu gājienu šaha spēlē,» teic viens no prasības pieteicējiem Latvenergo tarifu lietā Ilmārs Poikāns (Neo). Viņš Dienai apliecina, ka ir apstrīdēti arī citi lēmumi, kas veido elektroenerģijas tarifu, piemēram, pārvades tarifs. Kopumā Latvenergo lietā ir ap 20 savstarpēji nesaistītu prasītāju, kuri gan esot pāris reižu tikušies, lai saskaņotu plānus. Tāpēc tiesāšanās var ieilgt.

Artis Kampars, kurš 2011. gada februārī pats atzina tarifu saistību ar valsts budžetu, tagad to noliedz un stāsta, ka tarifu celšanai ar valsts budžeta lāpīšanu neesot nekāda sakara. Arī Latvenergo noliedz jebkādu sakaru starp Latvenergopeļņas pārskaitīšanu valsts budžetā un jauno tarifu, tomēr šī sakarība ir pārāk uzkrītoša, lai to ignorētu. Lai arī regulatora pārstāvji publiski braši kritizēja valdību un jaunos tarifus, fakts ir tāds, ka pēc vēlēšanām Latvenergo tarifu projekts cauri SPRK izgāja kā pa sviestu. Mācība nākamajām dienām ir tāda, ka Latvija tomēr ir tiesiska valsts un «politiski tarifi» var radīt problēmas tiesu varas instancēs.

Lai arī prasītāji, iespējams, pārstāv katrs savu mērķi - vieni grib «taisnīgākus» mazākus, citi «taisnīgākus» visiem vienādus tarifus un brīvo tirgu, enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš saka - tagad tikai sāksies perfect storm (absolūtā vētra) - un ieteic Latvenergo izstrādāt jaunu tarifu plānu, kuru pamatot labāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē