Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
"Tiekam pastāvīgi baroti ar skaļiem, bet absolūti tukšiem lozungiem, biedēti ar zināmiem un nezināmiem iekšējiem un ārējiem ienaidniekiem"

Tukšo pļāpu klubiņš

Brīžos, kad saasinās sabiedrības neapmierinātība ar valsts varas darbu un bēdīgo tautsaimniecības līmeni, politiķi labprāt izmanto ierastās frāzes par to, ka katrai sabiedrībai ir tāda vara, kādu tā pelnījusi, un ka politiķi patiesībā jau esot savu vēlētāju spoguļattēls. Kaut kādā mērā tam varētu piekrist, ja vien pēdējās desmitgadēs nebūtu vērojama būtiska negatīva tendence – politiķu vidū pat ar uguni nav iespējams atrast spēcīgus, harismātiskus cilvēkus, kuri politikā nonākuši nevis nejaušības pēc, bet gan šo ceļu izvēlējušies mērķtiecīgi un ar savu – jā, varbūt ne visiem pieņemamu – skatījumu par valsts attīstību.

Ideālais variants ir, ja šāds cilvēks nav viens, kuru sabiedrība uztver kā sen gaidīto mesiju. Svarīgi, lai šādu cilvēku būtu daudz vairāk nekā 100. Kuri spēj skatīties plaši, stratēģiski un ilgtermiņā, kuri mazāk domā par savu un sev pietuvināto cilvēku kabatu piepildīšanu īstermiņā, bet veido valsts sistēmu tādu, kas varbūt lēni, tomēr mērķtiecīgi un stratēģiski pareizi attīstās un tuvojas tam noslēpumainajam Eiropas valstu līmenim, ko bieži piesaucam.

Diemžēl šodienas Latvijas politiķu vidū tādus neatrast, tāpēc arī tiekam pastāvīgi baroti ar skaļiem, bet absolūti tukšiem lozungiem, biedēti ar zināmiem un nezināmiem iekšējiem un ārējiem ienaidniekiem un regulāri visgudri pamācīti, kā mums būtu pareizi jādzīvo un kāpēc esam tur, kur nu esam.

Nekas nav mainījies arī šovasar gaidāmo pašvaldību vēlēšanu kontekstā.

Gan pie varas jau esošie, gan pēc varas grožiem tīkojošie tā saucamie politiķi patlaban vairāk nodarbojas ar revolucionāru saukļu izgudrošanu un izplatīšanu, kā arī ar konkurentu pamatotu un nepamatotu nomelnošanu, kas par nožēlu arī atrod daudz dzirdīgu ausu.

Taču, ja kaut uz brīdi apstāsimies ikdienas steigā un izvērtēsim šo lozungu reālo sagaidāmo segumu jeb sauso atlikumu, kā reiz teica kāds nu jau labu laiku no aktīvās politikas aizgājis vīrs: nekas, absolūti nekas labāks mūs nesagaida nevienā gadījumā – ne tad, ja vēlēšanās uzvarēs esošie, ne arī tad, ja politikā ienāks jauni cilvēki.

Šeit gan var piekrist, ka vainīgi esam pie tā, ka šādiem pseidopolitiķiem ļaujam izmantot mūsu balsis un turpināt ierasto darbības stilu, jo taču aizvien ievēlam vai nu līdzšinējos balamutes, vai arī tādus pašus, tikai jaunus. Visa pamatā ir cilvēku slinkums lasīt, domāt, vērtēt un izdarīt atbildīgu izvēli. Ja uz vēlēšanām dosimies nevis pa ceļam uz pludmali, bet ar rūpīgi pārdomātu lēmumu, tukšo pļāpu klubiņš pārstās eksistēt, jo tad politikā ienāks cilvēki, par kuriem liecina nevis vārdi, bet paveiktie darbi.

Top komentāri

zane
z
pats vairāk par tukšām pļāpāme uzrakstīt nejēdz. ''konkurentu pamatotu un nepamatotu nomelnošanu, kas par nožēlu arī atrod daudz dzirdīgu ausu'' ar ko ir slikta pamatota kritika un ažiotāža publiskajā telpā ?!
un
u
Kad Dienā pārstās eksistēt tukšo pļāpu klubiņš un ienāks cilvēki, par kuriem liecina nevis vārdi, bet paveiktie darbi? Autors uzrakstīja visu to pašu par ko pats kritizē politiķus un rezultātā neko vairāk kā #vissirslikti nepateica.
reptilis
r
Viss jau it kā pareizi uzrakstīts....,bet problēma nav civēkos...tā ir Latvijas vēlēšanu sistēmā,jo ,kā Kolāts kādreiz radio teica - ieliek labu cilvēku un skatās,kā tas maitājas.....sistēma visus saliec,ja nesaliec,tad izmet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē