Profesors Danilāns skaidro, ka daļa cilvēku no rīta uzreiz nejūt izsalkumu, un "agrajām brokastīm" pietiek ar tējas vai kafijas krūzi. "Tāpēc sievām un mammām nevajadzētu no rīta skraidīt vīram un bērniem pakaļ ar ceptu olu šķīvi, apelējot pie veselības apvērumiem," norāda Danilāns.Vaicāts komentēt sabiedrībā valdošo stereotipu, ka tie, kas agri ēd brokastis, retāk cieš no aptaukošanās, augsta holesterīna līmeņa vai citām veselības problēmām, profesors Danilāns ir stingrs savā nostājā."Cilvēks paliek resns un slimo ne jau tāpēc, ka pirmo ēdienreizi bauda vēlu, bet gan tāpēc, ka dienas gaitā apēd par daudz un nesadedzina pietiekami daudz kaloriju fiziskajās aktivitātēs."Šefpavārs Aizupietis arī uzsver to, cik liela nozīme ir sabalansētai ēdienkartei. "Tajā būtu jāiekļauj gan pilngraudu produkti, pākšaugi, olas, gaļa, piena produkti, rieksti, zivis, jūras veltes. Jāparūpējas arī par augļiem un dārzeņiem," viņš stāsta, piebilstot, ka veselībai par labu nāk arī pēc iespējas nesteidzīgāka maltītes ieturēšana.
Uztura eksperti: Brokastis jābauda, kad ir apetīte, nevis ar piespiešanos
Runā, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, taču uztura eksperti uzsver - brokastis nav obligāti jābauda uzreiz pēc izkāpšanas no gultas, bet gan tad, kad patiešām sajusts izsalkums. Brokastu ēšana piespiedu kārtā drīzāk kaitēs pašsajūtai, nekā nāks par labu, norāda Rīgas Stradiņa universitātes profesors Anatolijs Danilāns un restorāna _Aqua Luna _šefpavārs Gints Aizupietis.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.