Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dzīves laikā Mārtiņš nebija tik populārs

Pagājis gads kopš  aizgājis mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis. Kas pa šo gadu noticis, ko izdevies paveikt Mārtiņa Freimaņa fondam, kā klājas Mārtiņa dzīvniekiem, kur paliek nauda par autortiesībām, kādu viņu atceras draugi – par to jaunākajā Sestdienā!

Dzīves laikā  Mārtiņš nebija tik populārs, kā kļuvis tagad. Arī attieksme pret viņu nebija tik viennozīmīga. Freimanis bija meinstrīms, viņš bija tautā populārs, bet varbūt profesionālajā vidē neskaitījās stilīgi viņu atzīt? Beidzot visi novērtējuši viņa dvēseli un talantu. Pēc Mārtiņa aiziešanas cilvēki pēkšņi «restartējās», laikam jau pastiprināti pievērsa uzmanību arī vārdiem un sadzirdēja. Sarunās, ja pats tajās aizskāra nopietnas un sāpīgas tēmas — par savu māti, tēvu, neesošo ģimeni, viņš ātri vien pārgāja uz jautrību vai novērsa uzmanību uz ko citu. Aizgāja uzpīpēt. Mārtiņš palika nesaprasts, bet vienlaikus ar šo «nesaprastību» koķetēja, tā viņam bija kā šarms un elitāra lieta.

Aktrise Marija Bērziņa: Nez vai Mārtiņam izdevās noticēt, ka kāds viņu mīl šajā dzīvē. Un censties to pierādīt arī nav jēgas. Vai nu sajūti to, vai nē. Man liekas, ka tas arī viņu dedzināja.

Mārtiņa skolasbiedrene, muzikālās izrādes Mans draugs Mārtiņš Freimanis režisore Maija Kalniņa: Savu iekšējo drāmu viņš uztvēra kā neizdzēšamu zīmogu — ja tev nav bijis mātes un tēva mīlestības, tad līdz galam tevi nemīlēs neviens... Viņa ģimene bija viņa draugi.

Kauņas muzikālā teātra aktrise Viktorija Streiča: Iepazināmies dziesmas Lai būtu tā filmēšanas laukumā, un šī klipa režisors bija mans brālis Kristaps. Kristapa nāves bezjēdzīgie apstākļi un Mārtiņa pašsadedzināšanās — šis pretstats arī man licis par daudz ko aizdomāties. Kristapa bērēs Mārtiņš, sēdēdams ārā uz sola, vēl uzrakstīja viņam veltījumu — dziesmu. Tik precīzu...

Ilze Freimane, Mārtiņa māsa: Mums bija ideālas attiecības, bijām laimīgi un mūs īpaši neuztrauca, ko domāja vai runāja citi. Dievs jau visu redz. Ļoti bieži viens otram teicām: «Es tevi mīlu!»

Lasiet jaunajā Sestdienā

Top komentāri

oga
o
Atzīšos, arī es esmu starp tiem, kam Mārtiņa daiļrade bija samērā vienaldzīga. Un tikai pēc viņa aiziešanas esmu ieklausījusies dzejas rindās un sapratusi, ka tās mani ļoti, ļoti uzrunā. Tik talantīgi, tik spēcīgi, tik personīgi, kaut vai šīs - ''bija jautri ar jums, bet ir taču jāpaskatās, ko piedāvā debesjums''...
letins
l
Tipiskakaa latviesu ipasiba!! Martins vairs nevienu nepdraud, nav ko skaust- var izradiit simpatijas simpatiskam cilvekam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Valodu piedzīvojums

Eiropas valodu diena Latvijā – tāpat kā pārējā Eiropā – tiek atzīmēta jau kopš 2001. gada, taču šogad pirmo reizi tā tiks svinēta tik plaši, ka pasākums izpelnījies festivāla statusu, un sestdien, ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata