Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saskaņas ekspresis

Saskaņas centra (SC) metamorfozes nav iespējams nepamanīt. No prokrieviska, bet vairāk vai mazāk pielaidīga kompromisa meklētāja tas kļuvis par neprognozējamu spēku. "Mums ir tiesības radikalizēties, jo to izdarīja mūsu vēlētāji. Viņi redzēja, ka ejam uz kompromisiem, kurus varbūt ne visi akceptēja, taču pat tos noraidīja. Un mēs ar Nilu izvēlējāmies būt kopā ar vēlētājiem," saka viens no SC līderiem Jānis Urbanovičs.

Vienlaikus ar acīmredzamo radikalizāciju aktuāls kļuvis jautājums par to, kas ar SC notiks tālāk. Ir diezgan skaidrs, ka apvienība pati sevi uz daudziem gadiem ir iedzinusi opozīcijā, jo vismaz pagaidām grūti iedomāties kādu partiju, kura pēc visa tā, kas noticis, spētu sadarboties ar SC un veidot kopīgu valdību. Šajā laikā diezgan pretrunīgi bijuši arī apvienības līderu izteikumi, kas par atsevišķiem jautājumiem bijuši diametrāli pretēji, un tas raisījis nopietnas spekulācijas par iespējamo šķelšanos tuvākā vai tālākā nākotnē. Daudz tiek runāts arī par to, ka Urbanoviča un Ušakova savstarpējās attiecības jau sen vairs nav uzskatāmas par tuvām un ir tikai laika jautājums, kad domstarpības izlauzīsies uz āru. Urbanovičam nepatīkot, ka gados jaunais Ušakovs kļuvis pārāk patstāvīgs un patmīlīgs, savukārt Ušakovu neapmierinot Urbanoviča bieži vienpersoniskā darbība apvienības vārdā.

Paši apvienības līderi vienā balsī apgalvo, ka pretrunas viņu starpā nav tik lielas un nekāda dažādu ceļu iešana nav iespējama, tāpēc... ka nav iespējama. "Cerības, ka sašķelsimies vai zaudēsim vēlētāju uzticību, nepiepildīsies. Tas nekad nenotiks," runas par iespējamo SC vienotības trūkumu mēģina kliedēt Urbanovičs. Vai tā patiešām ir, rādīs tikai laiks. Visticamāk, līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām apvienība paliks vienota, jo tieši tās var izvērsties par vienu no svarīgākajām kaujām tās vēsturē. Tikmēr no SC iespējams sagaidīt dažādus brīnumus. "Cilvēks, kuram vairs nav ko zaudēt, kļūst agresīvs un stulbs. Un šobrīd diemžēl Saskaņas centram vairs nav ko zaudēt," secina politologs Ivars Ījabs. "Viņiem vairs nav iespēju nokļūt valdībā un līdz ar to atliek tikai pozīcija — jo sliktāk, jo labāk."

Vairāk par Saskaņas centra pārvērtībām lasiet jaunākajā Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata