Sulīgs burgers ar liellopu gaļu
Tik labs! Pats neesmu liels burgeru fans, bet šis sanāca tiešām garšīgs, turklāt ne pārāk biezs – var iekosties bez lielām pūlēm. Noteikti iesaku te pievienot tieši ledussalātu, jo tam piemīt kraukšķīgums un riekstaina garša.
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Sarežģītības pakāpe: nekā grūta
Daudzums: 1 porcija
Sastāvdaļas:
- 1 burgermaizīte
- 1 liellopu burgergaļas plācenītis (man bija saldēts no Stores delikatesēm, bet tādus piedāvā vairāki zemnieki un ražotāji)
- 1 plāksnīte kausētā siera
- saujiņa ledussalātu,
- sagrieztu strēmelēs pāris plānu sarkanā sīpola ripiņu
- 1 šķēle no paliela tomāta
- 1 šķēle kraukšķīgi sacepta bekona
Var improvizēt, svaigo sīpolu vietā pievienojot marinētus vai iztiekot vispār bez utt.
Mērcītei:
- 1 ēd. k. skābā krējuma
- 1 tējk. majonēzes
- ½ tējk. Dižonas sinepju
- 4 marinēti pipargurķīši vai 1 neliels parastais
- 2–4 marinētas halapenjo šķēlītes (ja prasās asāku noti)
- sāls,
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
1. Burgermaizītes abas puses apgrauzdē tosterī. Sagatavo mērcīti – sīki sagriež marinētos gurķīšus, halapenjo šķēlītes, samaisa ar krējumu, majonēzi un sinepēm, pēc garšas pieber sāli un piparus. Ja vēlas, arī ķiploku pulveri.
2. Labi sakarsētā grilpannā vai parastā pannā no abām pusēm apcep liellopu gaļas plācenīti (ja saldēts, pirms tam atlaidina, lai ātrāk iet).
3. Kad gatavs, noņem no uguns un uzreiz uz karstā gaļas plāceņa liek siera plāksnīti. Tur siltumā, lai siers smuki uzkūst virsū.
4. Uz burgermaizes apakšējās daļas devīgi izsmērē lielāko daļu gurķu mērces, pa virsu plānas sīpola ripiņas un salātu strēmelītes. Tad sēdina virsū gaļu ar sieru, tomāta šķēli, pāri atlikušo gurķu mērci, mazliet vēl salātu strēmeles un kraukšķīgi apceptu bekona šķēli. Torni noslēdz ar virsējo maizīti, un – gatavs!
Cheesy makaroni ar kraukšķīgu bekonu
Omulīgs ēdiens, kas, iespējams, garšos lielai daļai bērnu. Jā, varbūt ne visiem patīk bekons un vēl mazāk pētersīļi, taču makaronus sierīgā mērcītē novērtē vairākums. Klāt var pasniegt veselīgus zaļos salātus, un – nekādas vainas!
Pagatavošanas laiks: 15 minūšu (ja makaroni jau izvārīti - tikai piecas)
Sarežģītības pakāpe: ātri un vienkārši
Daudzums: 1 kārtīga porcija
Sastāvdaļas:
- 2 saujas mīļāko makaronu
- šļuciņa (apmēram 2 ēd. k.) saldā krējuma vai piena
- svaigi rīvēts muskatrieksts
- 2 kausētā siera plāksnītes
- 2 bekona šķēles
- svaigi pētersīļi pasniegšanai
Iesaku izvēlēties izteiksmīgas formas makaronus (spirāles, gliemezīši u. c.), jo ap tiem siera mērcītei ir vieglāk "apķerties".
Pagatavošana:
1. Makaronus izvāra al dente jeb kožamā stadijā. Tikmēr apcep kraukšķīgu bekonu un sakapā nelielos gabaliņos. Pastu nokāš, atstājot pavisam nedaudz vārīšanās ūdens (apmēram ēdamkaroti) makaronos.
2. Citā katliņā vai panniņā ielej saldo krējumu, pieber svaigi rīvētu muskatriekstu (var arī ķiploku un / vai paprikas pulveri, ja vēlas), uzkarsē.
3. Pievieno siera plāksnītes un maisot izkausē, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Skatās pēc struktūras – ja liekas, ka vajag, pielej vēl mazliet piena vai krējuma.
4. Makaronus savieno ar mērci, maisot uzsilda un pasniedz uzreiz, pārkaisītus ar bekonu un pētersīļiem.