Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Aktieri un skatītāji vasarai gatavi

Linda Liepiņa

«Radoša un interesanta sezona tuvojas izskaņai, vēl pēdējais uzrāviens,» saka Dailes teātra aktieris Intars Rešetins, kurš ir viens no koncerta Spanovska ballīte - 2. sērija veidotāju radošās komandas. Gan aktieri, gan skatītāji ir pelnījuši kaut ko priecīgu. Tāds solās būt Harija Spanovska vārdā nosauktais koncerts, ar ko Dailes teātris noslēgs sezonu jau otro gadu pēc kārtas. «Spanovska vārds nosaukumā - tā ir tradīcija. Visiem mīļās un pazīstamās dziesmas, ko reiz dziedāja Harijs, no smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ. Mēs svinam!» skaidro I. Rešetins un nenoliedz, ka koncertā kāds noteikti noķers emocijas, būs nostalģiska nots, bet dominēs priecīgs un relaksējošs noskaņojums. Par to visu gādās koncerta vadītāji - Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis. Ņemot vērā iepriekšējā gada noslēguma ballītes pieredzi, skaidrs, ka gaidāmi pārsteigumi un bez zvaigznēm neiztikt. Tās pulcēsies trīs koncertos - 9., 10. un 11. jūnijā.

No Harija Spanovska dziedātajām dziesmām pašam Rešetinam vistuvākā ir Vientulība. «Tā šogad koncertā neskanēs, bet… Lai arī mūsu profesijā svarīgs ir kolektīvs, vientulības tēma nevienam nav sveša. Tā (vientulība) ir arī vajadzīga,» saka I. Rešetins. Visos savos ampluā - aktieris, izrāžu, koncertu režisors, pasākumu, raidījumu vadītājs - viņam svarīgi būt profesionālim, lai arī kurā skatuves pusē atrastos. «Strādāt jēgpilni un noķert gandarījumu,» Rešetina recepte ir vienkārša. «Ja kaut ko dod, tad saņemt arī atpakaļ. Ja izdodas radīt kaut ko tādu, kas uzrunā skatītāju, tad esmu laimīgs.»

Uzsist uz pleca par paveikto varēs arī sezonas noslēguma jaundibinātajā tradīcijā, kad teātrī notiks vietēja mēroga balsojums par sezonas sasniegumiem un uzvarām. Tāpat Spanovska ballītē notiks spēle Ko es zinu par Dailes teātri? un finišēs videostāstu konkurss Mans Dailes teātris, kurā divas finālistes, dažādu paaudžu skatītāju komandas, atraktīvā konkursā cīnīsies par Dailes teātra Goda ģimenes statusu. «Caur paaudzēm palīdzēt iemīlēt teātri - tas ir mūsu mērķis,» saka I. Rešetins par šo jauno ieceri. «Tas ir aizkustinoši, ka uz teātri nāk ģimenes ar bērniem. Tādā veidā tiek nodotas ne tikai zināšanas, bet arī uzvedības kultūra. Dailes teātra Goda ģimenes tituls varbūt skan mazliet klišejiski, bet tā būtība ir skaista - mūsu puse tādā veidā apliecina, cik skatītājs ir svarīgs. Bez viņa jau mēs nekas nebūtu.»

Bet kā punkts uz «i» sezonas noslēguma svinībās 11. jūnijā būs balle, kas sekos koncertam un kurā atpūtīsies arī Dailes teātra aktieri, jo spēlēs un dziedās viņu Nacionālā teātra kolēģi - Greizais ratiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?