Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ar iespējamo slepkavu iepazinās internetā

«Viņa bija talantīga māksliniece, citādi domājoša, tāpēc ne vienmēr bija citu saprasta, bet nekad neslēpa savas emocijas, kā jau māksliniece, un to cilvēki respektēja,» tā pagājušonedēļ nogalināto Latvijas Universitātes studenti Elīnu Pupiņu raksturo kāds paziņa.

Daugavpils Universitātes Ekoloģijas institūta pētnieka un Latgales zoodārza direktora Mihaila Pupiņa un bioloģes Aijas Pupiņas meita Elīna bija komunikācijas zinātnes pēdējā kursa studente, kura gatavojās bakalaura darba aizstāvēšanai, kad viņu nogalināja. Iespējams, slepkava bija tikai pirms dažiem mēnešiem internetā iepazītais dzīvesbiedrs, topošais jurists, kurš studēja augstskolā Turība. Tāda šobrīd ir oficiālā versija, jo varmāka pats ieradies policijā un savu vainu atzinis.

Dzīvodama Rīgā, Elīna uzturējusi tuvas attiecības ar vecākiem, tādēļ, kad viņa pēkšņi pārtrauca atbildēt uz telefona zvaniem, vecāki sākuši celt trauksmi, līdz beidzot policija uzmeklējusi viņas puiša Jāņa Gaigala dzīvesvietu Iļģuciemā Rīgā un, uzlaužot durvis, uzgājusi meitenes mirstīgās atliekas. Pats dzīvokļa iemītnieks bija pazudis, un pazudusi arī nauda no meitenes somiņas - tā Elīnas tēvs rakstīja sociālajos tīklos, kad meklēja palīdzību iespējamā slepkavas notveršanai.

Kad Elīna pazudusi, vecāki bijuši ceļā uz Briseli, lai saņemtu balvu par uzvaru starptautiskā konkursā, bet, no jaunākās meitas uzzinot par notikušo, griezuši mašīnu apkārt un devušies atpakaļ uz Latviju, ziņo portāls D-Fakti. «Nezinu, vai palīdzēja Facebook, bet agri no rīta piezvanīja jaunākā meita un palūdza apturēt mašīnu. Mēs sapratām, ka mums būs jādzird kaut kas briesmīgs. Tā arī bija,» Elīnas tēva M. Pupiņa teikto atstāsta portāls.

Elīnas vecāki zinājuši, ka meitai ir attiecības, bet viņas puisi personīgi pazinuši neesot. «Vienā draugu kompānijā viņi bija kādus četrus mēnešus, bet tuvākās attiecībās - pēdējās pāris nedēļas. Mēs puisi satikuši nebijām, zinājām tikai, ka viņš ir limbažnieks, kura tēvs Valmierā sniedz juridiskos pakalpojumus, un ka viņš pats ir ceturtā kursa juridisko zinātņu students, tā ka virspusēji izskatījās pēc laba puiša. Elīna bija iemīlējusies, daudz smaidīja un pauda prieku par saskarsmi ar šo cilvēku - kā jau jauniete bija romantiskās noskaņās, tāpēc mums nekādu smagu domu nebija. Jautājām, kāda tad būs ar to Jāni, un viņa tikai smaidot atbildēja - redzēsim!» Dienai stāstīja viņas māte Aija.

Diplomdarbu Elīna rakstījusi par kriminālžanra lielmeistara Alfreda Hičkoka filmām, un mamma sēri piebilst - nebūtu varējusi iedomāties, ka pašas Elīnas dzīve beigsies Hičkoka filmas garā. «Mēs ar vīru domājām par citām Latvijas meitenēm un gribam viņas brīdināt - vienmēr esiet modras, jo nekad nevar zināt, kāds tas cilvēks, ar kuru satiekaties, ir patiesībā, pat ja no malas viņš liekas ļoti jauks,» viņa aicina. Jāpiebilst, ka meitenes paziņas Dienai norādīja - ar Jāni Elīna esot iepazinusies sociālajos tīklos, kur viņai iepatikušies puiša asprātīgie ieraksti.

Saskaņā ar policijas informāciju policisti pārbaudījuši vairākas jaunā vīrieša iespējamās atrašanās vietas vairākās Latvijas pilsētās, un tajā iesaistījušies arī bojāgājušās meitenes tuvinieki. Meklēšana turpinājusies līdz sestdienas naktij, kad viņš, saprotot, ka par izdarīto nāksies atbildēt likuma priekšā, pats ieradies policijas iecirknī un atzinies izdarītajā. Jaunietis stāstījis, ka liktenīgajā dienā bija lietojis alkoholiskos dzērienus un, ierodoties mājās, viņam esot izcēlies konflikts ar draudzeni, viņš tai vairākas reizes iesitis un pametis dzīvokli, Dienu informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. Svētdien, 20. maijā, tiesa aizdomās turētajam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?