Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Barona ielas stadiona sāgā vairāk nekā miljons eiro vējā

Neuzticība Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes locekļu starpā, pamatota līdzjutēju nepatika pret projektu un neprasmīga plānošana noveda pie likumsakarīga iznākuma - Barona ielas stadiona rekonstrukcijas plāni ir apturēti. Rīgas domes (RD) Īpašumu komiteja pirmdien atcēla iepriekšējo lēmumu par bijušā Latvijas Universitātes stadiona teritorijas nodošanu bezatlīdzības lietošanā, jo LFF nespēja sniegt garantijas tam, ka tā dēvēto futbola māju īstenošanai ir viss nepieciešamais. Projekta izstrādē tika ieguldīts vairāk nekā miljons eiro.

LFF bija apņēmusies līdz 2014. gada 31. martam šajā īpašumā izbūvēt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prasībām atbilstošu nacionāla līmeņa trešās kategorijas stadionu ar četriem tūkstošiem skatītāju vietu un vairākiem treniņu laukumiem. Toreiz federācijas pārstāvji norādīja, ka HatTrick III programmā paredzētais finansējums 2012. un 2013. gadā ir seši miljoni eiro. Tā kā stadiona jaunākajā projektā tika veiktas tādas būtiskas izmaiņas kā, piemēram, tribīņu ietilpības palielināšana, Latvijas futbola muzejs, LFF biroja telpas, stadiona projekta izmaksas dubultojās, bet pēdējās aplēsēs pieauga līdz pat 15 miljoniem eiro.

Pēc pavasarī notikušajām LFF prezidenta un valdes vēlēšanām jaunā valde šīs vasaras vidū lēma pret kredīta ņemšanu stadiona īstenošanai. Pēc tam LFF nosūtīja RD vēstuli, kurā informēja, ka nespēj izpildīt vienu no nosacījumiem, uz kādiem zeme tika nodota LFF. Proti, nespēj sniegt garantijas projekta realizēšanai. Rīgas dome aicinājumam līdzfinansēt projektu neatsaucās. RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs norādīja, ka viena no pašvaldības iecerēm ir šo teritoriju veidot kā daļu no Rīgas 84. vidusskolas, izbūvējot dažādu sporta veidu laukumus, rotaļu laukumus, āra trenažierus un nodot teritoriju apsaimniekošanā Rīgas Centra Humanitārajai vidusskolai.

Telefonsarunā Dienai LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis pauda bažas, vai RD vēl kādreiz izskatīs jautājumu par teritorijas nodošanu LFF, zinot, ka divreiz tas jau nesekmīgi ticis darīts. Zināms, ka jaunā kvalifikācijas cikla mājas spēles Latvijas izlase aizvadīs Skonto stadionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Latvijas futbola izlasei nav UEFA un FIFA prasībām atbilstoša stadiona mājas maču aizvadīšanai. Šim mērķim par neadekvāti augstu samaksu tiek īrēts Skonto stadions.
Daugavas stadiona rekonstrukcijas projektā plānotie futbola stadiona uzlabojumi neatbilstot UEFA un FIFA prasībām. Ir neatrisināti jautājumi par mediju, VIP zonām. Tribīnes paredzētas bez jumta.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?