Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Cēsu domes vēlēšanu līderi pievienosies Vienotībai

Atšķirībā no vairākiem bijušajiem kolēģiem, kuri veido vietējās partijas, no Tautas partijas ievēlētie Cēsu domnieki priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Rozenberga vadībā plāno pievienoties Vienotībai, Dienu informēja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. J. Rozenbergs apstiprināja, ka no trīs iespējamajām izvēlēm - veidot savu partiju, iesaistīties jau izveidotā reģionālajā partijā vai pievienoties kādam nacionālā līmeņa politiskajam spēkam - trešā viņam un domubiedriem šķitusi vislabākā.

No Tautas partijas, kas pirms vairāk nekā gada nolēma savu darbību izbeigt, Cēsu novada domē ar 15 vietām ievēlēja desmit deputātus, kas bija ļoti labs rezultāts. No TP saraksta 18 kandidātiem gan tikai četri bija TP biedri. Viens no viņiem - domes priekšsēdis Gints Šķenders - nākamajās vēlēšanās vairs nestartēs, un šo komandu uz tām vadīs jau J. Rozenbergs, kurš savukārt nebija TP biedrs. Taču viņam ir iepriekšējā politiskā pieredze kā bijušajam Latvijas ceļa (LC) biedram līdz brīdim, kad LC nolēma apvienoties ar Latvijas Pirmo partiju.

Galīgais lēmums pieņemts pēc sarunām ar Vienotības nodaļas biedriem Cēsu rajonā. Līgatnes novada domes priekšsēdis Ainārs Šteins (Vienotība) par cēsnieku izvēli ir iepriecināts, jo pazīstot šos cilvēkus kā «saimnieciskus, pozitīvi domājošus un izdarīgus». Kā J. Rozenbergs, tā A. Šteins ir pārliecināti, ka reģionālās partijas ir pārējas perioda modelis un pēc diviem trijiem gadiem arī tagad izveidotās vietējās partijas meklēs sadarbības iespējas ar lielajiem politiskajiem spēkiem. Tāpat abi vietējie līderi uzskata, ka savus politiskos mērķus vislabāk tomēr ir censties īstenot kādā nacionālā līmeņa partijā. J. Rozenbergs gan pieļāva, ka lielās pilsētas kā Ventspils un Liepāja ir pietiekami spēcīgas, lai varētu Rīgā pašas aizstāvēt savu viedokli.

Izveidot savu partiju un nodrošināt tās darbību nav vienkārši, atzina J. Rozenbergs. Līdzīgi nesen sacīja arī Madonas novada domes priekšsēdis Andrejs Ceļapīters, kurš arī neplāno veidot savu partiju, bet galīgo lēmumu par politisko nākotni vēl nav pieņēmis. Viena no iespējām ir pievienoties Vienotībai. Taču, ja Cēsīs Vienotības un bijušo TP biedru savstarpējās attiecības ir labas, tad Madonas novadā tās esot sarežģītākas. J. Rozenberga izvēli daļēji ietekmējis arī Tukuma novada domes priekšsēža Jura Šulca piemērs - viņa vadītā reģionālā partija jau ilgāku laiku sadarbojas ar Vienotību. Lielākā daļa bijušo Tautas partijas un arī LPP/LC biedru izšķīrušies veidot reģionālās partijas vai pievienoties jau agrāk izveidotajai Babītes novada priekšsēža Andreja Ences vadītajai Reģionu aliansei, kurai ir biedri visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?