Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Droši pārvarēja grūtos brīžus

Divu spēkos līdzvērtīgu komandu sacensībā Latvijas tenisistiem Deivisa kausa izcīņā izdevās jau pirmajās trīs spēlēs nodrošināt uzvaru pār Monako. Lai gan izšķirošais panākums sestdien tika gūts dubultspēlē, svarīgākās uzvaras tika izcīnītas pirmajās vienspēlēs piektdien, kad Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis spēja iegūt pārsvaru ļoti saspringtās spēlēs. Cīņu par atgriešanos Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā latvieši vasarā turpinās Baltkrievijā.

Kopējo dueļa gaitu var pielīdzināt tā pirmajai spēlei, kurā Mārtiņš Podžus pārspēja pretinieku pirmo raketi Romēnu Arnodo. Lai gan latvietis uzvarēja ar minimālo setu skaitu, cīņa ritēja punkts punktā, un divreiz tenisistiem tā arī neizdevās iegūt pārsvaru seta gaitā, tāpēc nācās spēlēt taibreiku. Priecē, ka šajos atbildīgajos brīžos tieši gados jaunākais Latvijas tenisists nospēlēja stabilāk un pārliecinošāk, uzvarot ar 7-6 (7:5), 6-4, 7-6 (8:6) un ierakstot pirmo punktu komandas rēķinā.

Vēl grūtāk vienspēlē klājās nule par Latvijas otro raketi kļuvušajam Miķelim Lībietim, kurš nepārliecinošo spēles sākumu pret Benžaminu Balerē skaidroja ar nervozitāti, ko veidoja vairāki faktori. «Sava loma bija tam, ka Deivisa kausā vienspēli līdz šim vēl nebiju uzvarējis, turklāt savu skatītāju priekšā tā arī neesmu parādījis savu labāko spēli. Gribas pierādīt, ka protu spēlēt, bet nesanāk, rokas un kājas nekustas - tās sajūtas nav pašas labākās,» cēsnieks sarunā ar Dienu raksturoja spiedienu, spēlējot savu līdzjutēju priekšā. Viņš pateicās komandas kapteinim Kārlim Lejniekam, kurš pratis spēlētāju nomierināt un pamācījis, kā šādās situācijās rīkoties. «Kārlis teica, lai atbrīvojos un tik daudz nedomāju par rezultātu un to, ko tas var ietekmēt. Galu galā Mārtiņš jau bija panācis komandai vadību, bet es beidzot esmu Latvijas otrais numurs, tā ka spēlēt taču māku. Ir liels gandarījums par to, ka nepadevos un izcīnīju to uzvaru. Tas bija svarīgi ne tikai komandai, bet arī man personīgi.» Lībietis spēles gaitā divreiz atspēlējās un uzvarēja ar 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Latvijas komandai izšķirošo, trešo, uzvaru izdevās gūt jau dubultspēlē, kurā Lībieša un M. Podžus duets nopietnāku pretestību izjuta vien trešajā setā - 6-3, 6-2, 7-5. «Par dubultspēli bija lielāka pārliecība, jo to jau iepriekš bijām kopā nospēlējuši ļoti labi. Svarīgi bija neatstāt neko uz pēdējo spēļu dienu svētdien. Lai gan uzvarējām ar 3-0, esam pilnīgi vienādas komandas. Skaidrs, ka negribējām dot viņiem kaut mazāko iespēju atspēlēties,» teica Lībietis. Trešajā dienā pie vārda tika komandas jaunākais dalībnieks Rūdolfs Mednis, kurš gan savainojuma dēļ nepabeidza pat vienu setu.

Diemžēl panākums prasīja arī citus upurus, jo Lībietim dubultspēles laikā neveiksmīgā epizodē saasinājās sāpes ceļgalā, kuru dēļ nācies atcelt plānoto dalību turnīros Ziemeļamerikā. «Sāpes celī bija jau iepriekš, spēlējot ārzemēs, bet šeit otrā seta vidū notika kaut kas trakāks. Nezinu, vai būtu gatavs spēlēt trešajā dienā, ja būtu tāda nepieciešamība,» atzina Latvijas otrā rakete. Viņš ir apņēmies savest kārtībā veselību līdz laikam, kad būs jādodas kārtējās ranga punktu medībās ārpus Latvijas.

Nākamajā kārtā jūlija vidū latvieši izbraukumā sacentīsies ar Baltkrieviju, kas turnīru sāka ar 3-1 uzvaru pār Ēģipti. «Būs grūti, ja nebūs Ernesta, bet mēģināsim uzvarēt. Uzskatu, ka, ja mēs ar Mārtiņu spēlēsim tik labi kā šonedēļ, varam aizcīnīties arī līdz pirmajai grupai,» Lībietis ir gatavs palīdzēt komandai pacelties līmeni augstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas otrā grupa
Latvija - Monako 3:2
M. Podžus - R. Arnodo 7-6 (7:5), 6-4, 7-6 (8:6)
M. Lībietis - B. Balerē 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4
M. Lībietis/M. Podžus - R. Arnodo/B. Balerē 6-3, 6-2, 7-5
R. Mednis - L. Katarina 2-5 (Mednis izstājās)
M. Podžus - B. Balerē (Balerē tehniskā uzvara)
Lietuva - Norvēģija 3:2, DĀR - Luksemburga 5:0, Turcija - Bulgārija 3:2, Bosnija - Tunisija 3:1, Ēģipte - Baltkrievija 1:3, Somija - Zimbabve 4:1, Gruzija - Dānija 0:5
15.-17.VII Lietuva - DĀR, Bosnija - Turcija, Baltkrievija - Latvija, Dānija - Somija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?