Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dzīvība augstākā vērtē

Tuvojās noteiktā x stunda, bet no bobslejistu nometnes nepienāca nevienas ziņas. Līdz ceturtdienas pulksten 12 izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim vajadzēja paziņot, vai Jāņa Miņina četrinieka ekipāža startēs Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs. «Lēmumu pieņēma pati ekipāža, un es to respektēju. Zinu, ka to izdarīt nebija viegli, jo, gatavojoties olimpiskajām spēlēm, bija ieguldīts milzīgs darbs,» pēcpusdienā pēc informācijas publicēšanas par Miņina ekipāžas nestartēšanu Dienai atzina Prūsis.

Sportistu nevēlēšanās komunicēt ar medijiem liecināja par smagas izvēles izdarīšanu. Vēlā pusdienā tika izplatīts Jāņa Miņina paziņojums. «Diemžēl neveiksmīga vairāku apstākļu sakritība liedza mums dalību šajās olimpiskajās spēlēs, tādēļ visas komandas vārdā varu teikt, ka šodien pieņemtais lēmums nestartēt četrinieku sacensībās ir smagākais mūsu dzīvē. Vienlaikus es atvainojos komandas vārdā tiem mūsu līdzjutējiem un atbalstītājiem, kuriem šis lēmums ir sagādājis vilšanos, bet esam pārliecināti, ka noteikti atgriezīsimies pasaules bobsleja elitē.»

Pēc Vankūveras slimnīcā izdarītās apendicīta operācijas Miņins Vistleras trasē bija veicis piecus braucienus. Divas reizes viņa pilotētās kamanas apvēlās uz sāniem, un tas arī noteicis sportistu izvēli, skaidroja Prūsis.

Atteikums tika balstīts uz drošības apsvērumiem?

Jā, tas bija galvenais arguments. Kā jau es iepriekš teicu, ir sarkanā līnija, kuru nedrīkst pārkāpt. Ne jau tāpat vien no starta atteicās Šveices otrā - Daniela Šmita pilotētā - ekipāža. Beāts Hefti krita pirms divnieku sacensībām, gūdams smadzeņu satricinājumu, un šveicieši saprata, ka nav nozīmes riskēt. Trases izbraukšana sagādāja problēmas holandietim van Kalkeram, un arī viņš nolēma nestartēt. Ja visi Miņina ekipāžas braucēji būtu veseli, tad vēl varētu domāt, bet šajā situācijā prātīgākais bija atteikties no lieka riska.

Cik nopietni ir stūmēju savainojumi?

Ja Miņina ekipāža būtu pieņēmusi lēmumu startēt, Oskaru Melbārdi vajadzētu aizvietot ar citu stūmēju. Viņš nav gatavs braukt. Pēdējā kritienā sasitumus guva Daumants Dreiškens, taču viņš izietu uz starta.

Notikušo sāpīgi noteikti pārdzīvo trešais stūmējs Intars Dambis. Pirms Turīnas olimpiādes viņš guva savainojumu. Tagad atkal olimpiāde iet secen…

Es viņam piedāvāju braukt Edgara Maskalāna četriniekā, bet viņš atteicās. Tāds bija Intara paša lēmums.

Komandas pārstāvju sapulcē nebija runas par Vistleras trases bīstamību?

Nē, jo kritieni jau praktiski bija tikai treniņbraucienu pirmajā dienā. Līdz lejai netika Miņina ekipāža un horvāts Ivans Sola. Vistleras trase būtiski nav mainījusies. To, ka tā ir grūti izbraucama, visi zināja jau pirms gada. Es atceros, kādas bija runas, kad atklāja Leikplesidas trasi. Arī tad visi norādīja uz bīstamību, bet pamazām tai pielāgojās, un nu jau regulāri Leikplesidā notiek Pasaules kausa izcīņas posmu sacensības. Starp citu, nākamās sezonas pirmais posms ir paredzēts Vistlerā.

Maskalānam nebija lietderīgi pārsēsties Miņina kamanās?

Es jau vairākkārt esmu teicis, ka četrinieku kamanas abiem pilotiem ir vienlīdz labas, tāpēc nebija nozīmes Maskalānam mainīt bobus. Edgars paņēma tikai vienas Miņina slieces. Vienu komplektu es nepaguvu nomarķēt. Tās bija slieces, ar kurām Miņins pirms gada Vistlerā uzvarēja. Līdz pusastoņiem rītā man bija jānomarķē slieces, bet Miņina ekipāža lēmumu nestartēt pieņēma pirms divpadsmitiem. Tomēr nevar zināt, vai tas komplekts tiešām ir labāks par tām sliecēm, ar kurām startēs Edgars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?