Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gadalaiks mākslai un radošiem vējiem

Inese Lūsiņa

Starpkultūru sinerģiju piedāvās otrais Liepājas mākslas forums no 5. līdz 13. augustam koncertzālē Lielais dzintars. Tajā var aplūkot tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, klausīties operu, blūzu, džezu un klaviermūziku, vērot teātra performances, kā arī kino.

Forums tiks atklāts 5. augustā plkst. 16.00 ar laikmetīgās mākslas darbu sēriju. Turpinot pērnvasar iesākto tradīciju, multimediālas instalācijas, gleznojumi un vides objekti aicinās baudīt mākslu ne tikai iekštelpās, bet arī Liepājas pilsētvidē. «Vēlamies mākslu padarīt pieejamu, kā pašsaprotamu, bet reizē iedvesmojošu un daudzpusīgu mūsu aizņemtās ikdienas sastāvdaļu, tādēļ visi sesijā ietvertie darbi būs skatāmi bez ieejas maksas,» uzsver koncertzāles vadītāja Baiba Bože.

5. augusta vakarā (plkst. 20.00) jaunās koncertzāles Lielajā zālē forums piedāvā pianista Reiņa Zariņa un dejotāja, horeogrāfa Kirila Burlova koncertizrādi Gadalaiki ar Pētera Vaska mūziku. Sestdien, 6. augustā, Kamerzālē pianiste, dziedātāja Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins uzstāsies ar koncertprogrammas 100 gadi ar Piafu jaunu versiju. Foruma centrālais notikums būs Džordža Gēršvina blūzu operas Porgijs un Besa koncertiestudējums 11. augustā plkst. 19.00 diriģenta Andra Pogas vadībā un Viestura Kairiša režijā, kurā dziedās atzīti šīs operas galveno lomu izpildītāji no ASV un Lielbritānijas: Letonija Mūra, Džermeins Smits, Lesters Linčs un Rodnijs Klarks.

Liepājas mākslas forumu 13. augustā plkst. 20.00 noslēgs atraktīvs džeza un blūza mūzikas vakars, kurā kolorītais taustiņinstrumentālists, Hammond B3 ērģelnieks Rafaels Vresnigs no Austrijas spēlēs kopā ar apvienību Latvian Groove - bundzinieku, jaunu ceļu meklētāju Arti Orubu, saksofonistu Kristapu Lubovu un ģitāristu Jāni 'JohnnyHill' Kalniņu. Starptautiskais blūza un fanka projekts 2012. gadā sulīgi debitēja Blūza svētkos Siguldā un, pateicoties augstajam novērtējumam, pārtapis stabilā sadarbībā. Grācā 1979. gadā dzimušais Rafaels Vresnigs profesionālo pieredzi un atzinību guvis, strādājot studijā un muzicējot ar augstākās raudzes džeza un blūza izpildītājiem - Leriju Garneru, Oliveru Maliju, Džeimsu Armstrongu. Gadu gaitā izkopjot savu individuālo stilu un meistarību, Vresnigs ir noārdījis robežu starp džezu un blūzu, veco un jauno, mūžīgo un mūsdienīgo. Nepilnu stundu pirms koncerta sākuma apmeklētājus gaidīs pārsteigums uz koncertzāles terases, kur performanci sniegs latviešu multiinstrumentālists Johnny B Beast, muzicēšanai izmantojot dažādus neierastus instrumentus: par ģitāru pārvērtis šaha dēlīti, viņš performancē iesaista gan sadzīves priekšmetus, gan savu balsi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?