Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Grammy cienasts

Pateicoties savam vīram komponistam Uģim Prauliņam, šajā februārī piedzīvoju daudz jauna. Uģis par savu skaņdarbu The Nightingale bija nominēts Grammy balvai kategorijā Labākā mūsdienu klasiskās mūzikas kompozīcija. Kopā ar Uģi apmeklējām Grammy ceremoniju Losandželosā, un es izdzīvoju tos iespaidus, kā ir atrasties uz sarkanā tepiķa, kur aiz nožogojuma simtiem fotogrāfu un pasākuma viesu plūsmu vada muskuļoti vīrieši melnos uzvalkos - keep walking, keep walking. Tā kā rakstu Dienas Ēdieniem, mani lūdza dalīties iespaidos par afterparty un cienastiem.

Pasākums ilgst divas dienas. Pirmajā vakarā Vilšīras teātrī tiek pasniegtas mūža ieguldījuma balvas un visiem nominantiem piešķirtas Tiffany veidotās medaļas. Vakars ir ļoti sirsnīgs un atraisīts, ir tikai nominanti un viņu tuvākie cilvēki. Publikas ir daudz mazāk nekā nākamajā - balvas pasniegšanas dienā. Teātris ir vecs un grezns, man nedaudz atgādina Nacionālā teātra zāli. Lielākā daļa mūža ieguldījuma balvu saņēmēju ir jau miruši, un uz skatuves kāpj viņu sievas un bērni. Pēc ceremonijas Tiffany blakus ēkā ir uzklājis bufetes galdu. Pa sarkano tepiķi (tas ir kā pavadonis, kas ņem nezinošo aiz rokas un nekļūdīgi aizved līdz gala mērķim) visi lēnām dodas uz tusiņa vietu. Ir samērā auksta nakts, un mana zīda kleita ar īsajām piedurknēm nav pārāk piemērota šādai pastaigai, bet mani mierina doma, ka tūlīt būšu siltumā. Par pārsteigumu ieraugu, ka galdiņi klāti iekšpagalmā, deg lāpas, skan džeza mūzika un pūš auksts vējš, purinot baltos galdautus. Tomēr arī telpās ir klāti galdi, un visi spiežas siltumā. Bufete klāta ar vērienu. Atsevišķi jūras velšu bufete un atsevišķi gaļas un dārzeņu bufete. Tā arī nenoskaidroju, kādus dārzeņus un gaļas piedāvā Tiffany, bet krabju spīles un kājas, tīģergarneles kalniem tiek atkal un atkal izgāztas virs bufetes ledus galda. Nekavējamies arī pie vīna bāra, jo esam atbraukuši ar savu mašīnu. Nevaram atrast kafiju, tēju. Beidzot vējainā pagalma galerijā atrodam deserta galdu ar kafiju un tēju. Latvijā kūciņas ir glītākas un arī garšīgākas.

Otrajā vakarā pēc balvu ceremonijas atkal ir afterparty bufete. Šoreiz to apmeklē cilvēku jūra - vairāki tūkstoši ēst gribētāju. Atkal daļa galdu klāta pagalmā, bet jau ar iepriekšējā vakara pieredzi diezgan ātri atrodam galdus iekštelpās. Šoreiz bufete organizēta pēc mūzikas stiliem. Iekštelpās ir džeza zāle, pagalmā - latino. Atrodam galdiņu pie skatuves un izbaudām iespēju apsēsties un klausīties mūziku. Neatceros, ko ēdām. Ēdiens - ļoti viduvējs. Kaut kādi salāti, šokolādes kūciņas, viss tāds neizteiksmīgs. Šampanieša glāzi atceros, džezu atceros un to, ka atkal visi tūkstoši lēnām ieņēma džeza zāli siltumā. Cilvēki stāvēja kājās un gaidīja, kad citi paēdīs un celsies kājās, lai varētu paši ko nobaudīt. Nu ko, blakus stāv džeza zvaigzne Arturo Sandovals, kuram jau pāri 60, mēs ar Uģi nolemjam, ka dosimies mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?