Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ieradums ir postošs

Aldis Bite

Tiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kas pārvietojas pie sava auto stūres, A. Briāna un K. Valdemāra ielas krustojums allaž bijis kvartāls, kura tuvumā iespējams ieraudzīt ceļu policistus. Likuma sargi tur vēro un soda autobraucējus, kas veic labo manevru no K. Valdemāra uz A. Briāna ielu, luksofora papildu sekcijā nedegot zaļajai gaismai.

Savukārt tiem autovadītājiem, kuri, braucot no Nītaures ielas, vēlas veikt labo pagriezienu uz K. Valdemāra ielu, attiecībā pret A. Briāna ielas satiksmes dalībniekiem ir priekšroka.

Diemžēl praksē par pareizu šī krustojuma izbraukšanas kārtību aizmirst daudzi autobraucēji. Bieži esot tā, ka autovadītāji godīgi stāv rindā, lai nogrieztos uz K. Valdemāra ielu pa kreisi, bet daži brauc visiem garām pa labo joslu un veic kreiso pagriezienu. Protams, autovadītāji, kas kreiso pagriezienu veic no labās braukšanas joslas, rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus (CSN). Saskaņā ar CSN vadītājiem, kuri veic kreiso pagriezienu, laikus jāieņem malējā josla savā brauktuves pusē.

Ņemot vērā, ka A. Briāna ielā braukšanas joslu skaits nav noteikts, vadītājam jābrauc saskaņā ar CSN 96. pantu, proti, ja nav norādīts braukšanas joslu skaits, to nosaka paši transportlīdzekļu vadītāji, ņemot vērā brauktuves platumu, automobiļu gabarītus un nepieciešamo intervālu starp transportlīdzekļiem. Tādējādi šajā gadījumā autovadītājam pirms krustojuma attiecīgi jāieņem kreisais malējais stāvoklis, ja viņš griežas pa kreisi, vai labais - ja veic labo pagriezienu uz K. Valdemāra ielu vai turpina kustību uz Nītaures ielu. Iezīmēt braukšanas joslas A. Briāna ielā nav iespējams, jo ielas platums nepieļauj šajā vietā ierīkot trīs braukšanas joslas.

«A. Briāna, K. Valdemāra, Nītaures ielas krustojumā tie auto braucēji, kas veic kreiso pagriezienu no A. Briāna uz K. Valdemāra ielu, bieži ignorē tos, kam jāveic labais manevrs no Nītaures uz K. Valdemāra ielu. Situācija tur ir pat bīstama, jo neviens neatceras, ka tiem, kas griežas pa labi no Nītaures ielas, ir priekšroka, un «briānieši» brauc neskatoties,» pieredzi izklāsta autobraucējs Daumants Sūna.

Arī AutoDienas novērojumi apliecināja, ka satiksmes dalībnieki ignorē automašīnas, kuras vēlas veikt pagriezienu no Nītaures ielas. Labi, ka minētajā ielā satiksme nav pārāk intensīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Uldis Liepa
uzņēmējs
Kā Tomsona ielas iedzīvotājs esmu jau pieradis pie šī krustojuma dīvainībām. Tāpēc, pamatojoties uz savu pieredzi, es parasti nesteidzos pa galvu, pa kaklu braukt iekšā šajā krustojumā. Ja pa Aristīda Briāna ielu braucošais transportlīdzekļa vadītājs brauc droši, nevilcinoties, tad skaidrs, ka viņš man ceļu nedos. Ja autovadītājs brauc lēni un uzmanīgi, tad man ir cerība, ka viņš ievēro ceļa zīmes un zina ceļu satiksmes noteikumus.

Bez nosaukuma

Juris Karlinskis
fotogrāfs
Satiksmes organizācija Aristīda Briāna un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojumā tiešām ir savāda. It kā jau braukšanai būtu jābūt drošai, jo visas zīmes ir vietā, turklāt labi ieraugāmas. Darbojas luksofors, pie kura zaļās gaismas nevienam pat prātā nevar ienākt, ka jāuzmanās no tiem, kas krustojumā iebrauc no kreisās puses. Divas reizes, braucot ar automašīnu, gandrīz iekļuvu auto avārijā, turklāt tas bija gaišā dienas laikā un vasarā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?