Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kā vērtējat Zatlera rīcību, ko sagaidāt tālāk?

Uzņēmuma Daiļrade koks vadītājs

Andris Jansons

Runu klausījos, un man bija divējādas sajūtas. No vienas puses, saprotu V. Zatlera neapmierinātību, ka pārmaiņas valstī notiek pārāk gausi, esam ieslīguši stagnācijā. No otras puses, mani satrauc šī lēmuma iespējamā īstermiņa ietekme. Tā varētu būt attīstību bremzējoša, jo pašreizējā valdība kļūs nestabilāka, bet jaunā darbu sāktu tikai oktobrī, kas negatīvi ietekmēs 2012. gada valsts budžeta izstrādi. Ceru, ka steigas rezultāts nebūs nodokļu pacelšana.

Normunds Skauģis

Maizes ceptuves Lāči saimnieks

Politika vispār ir ļoti smaga lieta, taču varbūt prezidentam zināmā mērā ir taisnība. Valsts politiskajā vēsturē tas ir nebijis gadījums, un tas tiešām ir viens no V. Zatlera izlēmības soļiem. Vērtēt to, vai to vajadzēja darīt, es neņemos, taču V. Zatlera rīcībā noteikti ir vairāk informācijas. Visticamāk, lēmums ir izsvērts un nav tapis emociju iespaidā, jo prezidenta darbības laikā nav manīti galīgi nesaprotami lēmumi.

Rolands Melbārdis

Aktīvās atpūtas uzņēmuma Eži vadītājs

Tas ir drosmīgs solis. Atbalstu prezidenta lēmumu un ceru, ka pozitīvas pārmaiņas arī notiks. Manas bažas, ka vēlētāji atkal var uzkāpt uz tā paša grābekļa. Cik reižu nav parādījušās dažādas atmaskojošas informācijas, kas parāda bezkaunību un visatļautību. Taču tautai atmiņa ir īsa, vēlēšanās parādās jauna informācija, ir masveidīgas reklāmas, parādās [Aivars] Lembergs ar smaidu sejā, un vecais aizmirstās.

Janīna Blūma

Poligrāfijas uzņēmuma Livonia Print vadītāja

Tas, ko teicu, noklausoties Valsts prezidenta paziņojumu par lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu: labāk vēlāk nekā nekad. Atbalstu šo lēmumu, jo ir jāsaprot, ka tā rīkoties nevar un par katru rīcību vai nerīcību sods ir jāsaņem. Es īsti neticu, taču gribētu ticēt, ka tiks ievēlēta labāka Saeima. Ja nebūs labāka Saeima, tad vienalga šis prezidenta V. Zatlera solis noteikti būs mācība, ka tā var notikt [zaudēt amatu]. Par to piedomās.

Gundega Sauškina

Lienama Alūksne vadītāja

Tāds patīkams pārsteigums par uzdrīkstēšanos. Pirms tam jau kaut ko tādu gaidīju. Katrā vārdā, ko prezidents teica savā runā, bija taisnība. V. Zatlers pareizi noraksturoja esošo situāciju politiskajā telpā un deva politiķiem diezgan lielu brīdinājumu, pie kā var novest šāda veida darbības, tostarp visatļautība. Es kā laukos strādājoša uzņēmēja varu teikt, ka pašreizējā Saeimā ir vāja saprašana, kas notiek laukos. Kā ilggadēja LZS biedre neatbalstu ZZS pozīciju, balsojot pret atļauju kratīšanai Aināra Šlesera miteklī.

Džordžs Stīls

Cilvēktiesību aktīvists

Jau, kad pērn rudenī tika ievēlēta šī Saeima, sapratu, ka labāk nekļūs, un apsvēru iespēju braukt prom no šīs valsts, kur dzīvoju 16 gadus. V. Zatlera lēmums ir 100% pareizs, un ceru, ka tauta ievēlēs labāku Saeimu. Šis parlaments man nezināmu iemeslu dēļ ir pieņēmis nesaprotamus lēmumus, tostarp pret atļaujas izsniegšanu kratīšanas veikšanai deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietā.

Marina Kosteņecka

Rakstniece

Vērtēju ļoti pozitīvi, jo tālāk jau vairs nav kur iet. Tas cinisms, ar kādu politiķi izturas pret tautu, ir pilnīgi nepieņemams. V. Zatlers kā ķirurgs izgrieza strutaino, ļaundabīgo veidojumu. Ja nebūtu operācijas, tad 100% neizdzīvotu. Arī operācijas gadījumā var neizdzīvot, taču cerības dzīvot ir daudz lielākas nekā neoperējot. Atveseļošanās nebūs tik viegla, kādu brīdi var būt juku laiki, taču ceru uz to labāko.

Martins Dukurs

Skeletonists

Tādi kardināli lēmumi, manuprāt, šajā brīdī ir ļoti nepieciešami. Vērtēju to pozitīvi, jo nedrīkst pieņemt lēmumus šauras grupas interesēs. Tomēr ir jādomā par valsti un tautu. Manās acīs V. Zatlers noteikti ar šo gājienu ir nopelnījis plus punktu. Grūti teikt, kas varētu mainīties, taču skaidrs ir viens -tas ir labs signāls un kalpos kā liels bieds turpmākajiem parlamentiem, ka deputātus arī var atlaist, ja viņi nestrādā savu darba devēju - tautas - interesēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?