Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kapteinis no CSKA nebaidās

No trim Eirolīgā šosezon debitējušajiem latviešiem vistālāk ticis valstsvienības kapteinis Jānis Blūms, kura pārstāvētais Bilbao Basket otrā posma pēdējā kārtā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Sazvanīts pēc izšķirošās uzvaras pār Malagas Unicaja (59:55), Jānis pauda gandarījumu par sasniegto, lai gan viņam pašam nelielu savainojumu dēļ sezona sanākusi saraustīta. Bilbao basketbolisti ir gatavi pacīnīties arī ar vareno Maskavas CSKA par vietu finālčetriniekā.

«Pēdējā pusgada laikā kļuvām par Spānijas vicečempioniem un iekļuvām Eirolīgas Top astoņu skaitā. Tas ir liels sasniegums gan man, gan komandai, tāpēc noskaņa ir ļoti patīkama. Galu galā Eirolīgā šī mums ir debijas sezona, un uzreiz tikām tik tālu.»

Sezonas mērķis Eirolīgā izpildīts?

Patiesībā pirms sezonas klusībā cerējām, ka vajadzētu tikt sešpadsmitniekā, taču tagad esam jau tikuši astoņniekā. Noteikti gribam arī pacīnīties pret Maskavas CSKA un tikt vēl tālāk. Jā, cīņa būs sarežģīta. Pats uzskatu, ka CSKA ir šobrīd Eiropas visspēcīgākā komanda, bet nebrauksim zaudēt. Brauksim cīnīties. Domāju, ka trijās spēlēs cīņa nebeigsies. Vissvarīgākais būs izturēt fiziski, jo būs ļoti smags spēļu grafiks. Maskavā būs jāspēlē ar dienas starpību, tad mums būs Spānijas čempionāta spēle, tad atkal divreiz trijās dienās ar CSKA. Paredzu, ka CSKA viss būs pakārtots šīm Eirolīgas spēlēm, bet mums katru nedēļas nogali ir Spānijas čempionāta spēles. Ja izturēsim fiziski, tad rezultāts būs labs.

Ceļš uz astoņnieku jums nebūt nebija gluds - gan pirmajā, gan otrajā kārtā viss izšķīrās pēdējā spēlē!

Eirolīgā vienmēr, katrā spēlē, jācīnās līdz pēdējām sekundēm, arī līdz pēdējam mačam. Mums izdevās ar maksimālu atdevi cīnīties līdz pašām beigām. Mums jau tā komanda ir laba. Ir divpadsmit līdzvērtīgu spēlētāju, katrs no mums var jebkurā brīdī «izšaut», un visi arī katrā spēles epizodē dod kādu labumu komandai. Tas ir mūsu galvenais trumpis.

Debija Eirolīgā šosezon ne tikai Bilbao klubam, bet arī tev kā spēlētājam. Kā jūties tik augstā līmenī?

Sezonas sākumā nedaudz pamocījos ar traumām, tāpēc ir sajūta, ka individuāli bija iespēja nospēlēt vēl labāk, taču tik un tā esmu apmierināts, turklāt komanda tikusi astoņniekā. Tas ir liels sasniegums arī man.

Traumas ir saistītas ar nepietiekamu atpūtu vasarā, kad palīdzēji izlasei?

Tā es neteiktu. Nebija jau nekādu ļoti nopietnu savainojumu, vairāk negadījumu. Piemēram, saskrienoties pārsitu aci, tad nedaudz pārtrenējos, un sāka sāpēt celis, tad sasitu gūžu. Tādas traumas, ko nevar saistīt ar atpūtas ilgumu. Šobrīd arī viss ir kārtībā un esmu gatavs spēlēt.

Vai tava loma komandā ir mainījusies salīdzinājumā ar pagājušo sezonu?

Nē, tā ir tāda pati. Parasti sāku spēli pret pretinieku labāko spēlētāju. Mans uzdevums ir viņu «sist un nodušīt», un, ja uzbrukumā ir iespēja, tad metu pa grozu. Uz mani nespēlē, bet, ja ir iespēja, varu mest. Īsāk sakot, jāspēlē aizsardzībā un «jālādē trīnīši».

Spānijas čempionātā zaudējumi krājas straujāk, nekā varētu cerēt?

Slikti bija tas, ka netikām Karaļa kausa izcīņā, bet to var skaidrot ar debiju Eirolīgā. Dažkārt vairāk koncentrējāmies uz to Eirolīgu un Spānijā nedaudz atslābām. Taču Spānijas čempī atslābt nedrīkst. Kaut vai pagājušajā kārtā izbraukumā dabūjām iekšā no vājākās komanas [69:73 pret Murcia]. Šeit visi var viens otru uzvarēt. Mūsu mērķis ir tikt izslēgšanas spēlēs, par ko esmu pārliecināts, bet vajadzētu tikt vēl nedaudz augstāk - kādā piektajā vai ceturtajā vietā. Tad jau jācenšas atkārtot pagājušā gada scenārijs, kad iekļuvām finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināls
Maskavas CSKA - Bilbao Basket, Montepaschi - Olympiacos, Panathinaikos - Maccabi Electra, Barcelona - Unics
CSKA - Bilbao Basket spēles 21., 23.III Maskavā, 28. un 30.III Bilbao. Piektā spēle, ja būs nepieciešama, aprīļa sākumā Maskavā
Jānis Blūms Eirolīgā
14 spēļu (6 sākumsastāvā), vidēji 16:31 minūte, 6,5 punkti, 1,1 atlēkusī bumba, 1 rezultatīva piespēle, 0,5 pārķertas bumbas, 1,1 kļūda

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?