Atbild Biruta:
«Karija pulveris ir indiešu virtuves sastāvdaļa un ir vairāku garšvielu maisījums. Jebkādu ēdienu, kam pievienots karijs, mēdz saukt par kariju, piemēram, vistas karijs. Sarkanais vai zaļais karijs ir to pašu garšvielu maisījums, sagatavots pastas veidā, ar pievienotu kokosriekstu pienu. To ir ērti pievienot šķidriem produktiem - majonēzei, salātiem vai dārzeņu biezeņos.
Kariju var pagatavot arī pats:
20 g kardamona sēklu
6 lieli gabali kanēļa mizas ēdamkarote veselas krustnagliņas
pusotra ēdamkarote romiešu ķimeņu sēklu
pa krietnai šķipsnai muskatrieksta un muskatrieksta mizas.
Visu samaļ kafijas dzirnaviņās un uzglabā cieši noslēgtā burciņā.