Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kauss atgriežas Latvijā

Pašatdeve un vēlme cīnīties līdz galam katrā epizodē vainagojās panākumiem. Latvijas izlase svētdien Igaunijas pilsētā Viru Baltijas kausa finālā svinēja uzvaru pēcspēļu sitienu sērijā pār Somiju, mājup pārvedot uzvarētāja kausu. Pamatlaiks beidzās ar 1:1, bet pēcspēļu sitienu sērijā ar 6-5 uzvarēja sarkanbaltsarkanie. Izšķirošo «pendeli» realizēja Vladislavs Kozlovs.

Piektdien pusfinālā Latvijas izlase ar 5:0 sagrāva Lietuvu. Graujošais rezultāts gan ir mānīgs, jo arī Lietuvai bija vārtu gūšanas iespējas. Divreiz Latviju glāba vārtu stabi, vienreiz bumbu jau no tukšiem vārtiem «izvilka» Igors Savčenkovs. Taču sekmīgāka darbība divcīņās ļāva kontrolēt notikumu gaitu un laukuma vidusdaļu. UEFA Čempionu līgā rūdījumu guvušais Aleksandrs Cauņa uz lietuviešu fona izskatījās kā futbolists no citas planētas. Viņa rēķinā trīs rezultatīvas piespēles un gūti vārti pusfinālā, kā arī rezultatīva piespēle finālā.

Viens no vairākiem futbolistiem Latvijas izlases sastāvā, kas iespēju spēlēt Baltijas kausā izmantoja par visiem simts, ir uzbrucējs Edgars Gauračs. Visu laiku rezultatīvākais Latvijas U-21 izlases uzbrucējs lielajā izlasē līdz šim bija palicis sava vienaudža Artjoma Rudņeva ēnā. Baltijas kausā Rudņevam dota atelpa, un viņa prombūtnē Edgars parādīja arī ar darbiem, ka var radīt Artjomam nopietnu konkurenci. Spēlē ar Lietuvu Gauračs guva savus pirmos divus vārtus Latvijas izlases kreklā, aukstasinīgi izmantojot savas iespējas, un ar precīzu sitienu atzīmējās arī spēlē pret somiem. Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc mača atklāja, ka Gaurača vārtu guvums pēc Cauņas izpildītā soda sitiena bija iespēlēta kombinācija. «Prieks, ka Edgars attaisnoja savu bombardiera statusu,» teica Starkovs.

Interesanti, ka pirms Baltijas kausa Gauračs intervijā laikrakstam Telegraf savu rezultativitātes mazināšanos klubā skaidroja ar komandas spēles stila maiņu. Kopš Jeņisej nomainīja treneri, komanda spēlē vairāk kombinacionālu futbolu ar ātru saspēli un īsām piespēlēm, un Edgars šādā futbolā nejūtas pārliecinoši. «Man vajag vietu, kur ieskrieties,» skaidroja Edgars. Latvijas izlases spēles modelis viņam acīmredzot ir vairāk piemērots.

Pārsteidzoši labi aizsardzības centrā darbojās Vitālijs Smirnovs ar Igoru Savčenkovu (pret Lietuvu) un Nauri Bulvīti (pret Somiju). Katra izpildījumā bija arī pa kādai nedroši nospēlētai epizodei, bet kopumā vadošo aizsargu Kaspara Gorkša un Denisa Ivanova prombūtne nebija jūtama. Starkovs atklāja, ka par centra aizsargu gatavību spēlēm bija bažas, bet tās izrādījās nepamatotas.

Uzreiz pēc triumfa Baltijas kausā Viru stadionā uzrunāju FK Jelgava galveno treneri Daini Kazakeviču. Viņš klātienē skatījās arī Somijas pusfināla spēli pret Igauniju un uzslavēja Latvijas treneru korpusa darbu, labi sagatavojot komandu finālam taktiskajā ziņā. «Pret Igauniju somi daudz spēlēja bumbu pa zemi. Igauņi ļāva viņiem tā spēlēt, bet Latvijas izlases uzvaras pamatā bija labs darbs aizsardzībā. Centra zonas futbolisti Cauņa, Aleksandrs Fertovs un Oļegs Laizāns labi nosedza iespējamo piespēļu zonas, liekot somiem spēlēt bumbu pa gaisu vai cīnīties par to neparocīgākās pozīcijās,» teica Kazakevičs.

Jāpiemin, ka 2011. gada augustā Latvija zaudēja Somijai pārbaudes spēlē Rīgā bez variantiem ar 0:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 5
Somija 1 (5)
Lietuva 0

Baltijas kausa pusfināls
Vārti: Cauņa (11 m) 13., Gauračs 17., Višņakovs 36., Gauračs 48., Smirnovs 81.
Brīdinājumi: Fertovs 45., Lazdiņš 86., 89. - Pilibaitis 52.
Noraidījumi: Lazdiņš 89., Savčenkovs 90.
Latvija: Vaņins, Kļava, Smirnovs, Savčenkovs, Krjauklis, Fertovs (Lazdiņš 77.), O. Laizāns (Bulvītis 82.), Višņakovs (Perepļotkins 77.), Cauņa (Zjuzins 72.), Lukjanovs (Siņeļņikovs 72.), Gauračs (Kamešs 72.)
Lietuva: Šetkus, Mikuckis, Radavičs, Vičs (Matulevičs 43.), Pilibaitis, Ivaškevičs (Šilens 42. (Jankausks 84.)), Velička, Papšis (Vaitkuns 50.), Borovskis (Eliošus 77.), Andruškevičs, Klimavičs (Kijansks 62.)

Latvija 5
Somija 1 (5)
Lietuva 0

Baltijas kausa fināls
Vārti: Kolemainens 52. - Gauračs 54.
Brīdinājumi: Raitala 55., Pasanens 82. - Laizāns 18., Višņakovs 45., Fertovs 65.
Latvija: Vaņins, Bulvītis, Kļava, Krjauklis, Laizāns, Fertovs, Smirnovs, Cauņa, Višņakovs (Zjuzins 77.), Gauračs (Kozlovs 82.), Lukjanovs (Kamešs 72.)
Somija: Hradeckis, Pasanens, Raitala, Arajūri, Halsti, Sparvs, Sjolungs, Kolemainens, Fūroholms, Porokara, Puki
Pēcspēļu sitieni: 0:0 Puki (Vaņins), 0:0 Cauņa (Silanpē), 1:0 Sjolungs, 1:1 Smirnovs, 2:1 Kuki, 2:2 Laizāns, 3:2 Ojala, 3:3 Kamešs, 4:3 Pasanens, 4:4 Zjuzins, 5:4 Sparvs, 5:5 Kļava, 5:5 Hurme (pāri vārtiem), 5:5 Bulvītis (Silanpē), 5:5 Kolemainens (Vaņins), 5:6 Kozlovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?