Ķirbja iemānīšana
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pikantās ķirbju karbonādes 3. Traukā liek kārtu c
Sastāvdaļas: 1 kg notīrīta muskata ķirbja, 4 olas, 140 g kviešu
miltu, 150 g augu eļļas, 150 g kečupa, 80 g majonēzes, 2 daiviņas
ķiploku, sāls
1. Notīrītus ķirbjus sagriež 3-5 mm biezās šķēlēs.
2. Ņem divus šķīvjus. Vienā miltus samaisa ar sāli, bet otrā
sakuļ olu. Ķirbju šķēles vispirms apviļā miltos, tad olā un liek
sakarsētā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Ķirbju želeja ar vaniļas krēmu 6. Saputotajam krē
Sastāvdaļas: ķirbju želejai - 350 g notīrīta muskata ķirbja, 50
g ūdens, 150 g cukura, 15 g želatīna, 80 g citronu sulas, 1 g
kanēļa; vaniļas krēmam - 400 g 35 % saldā krējuma, 70g 2,5% piena,
60 g cukura, 10 g želatīna, 5 g vaniļas cukura, 40 g ūdens želatīna
uzbriedināšanai
1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno muskata ķirbja
gabaliņus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie mīksti. Vārīto ķirbi
atdzesē.
2. Tad pievieno cukuru, citrona sulu un kanēli un ar
blenderi sasmalcina viendabīgā masā. (Ja nav blendera, ķirbis
jāsamīca pirms pārējo sastāvdaļu pievienošanas.)
3. Aukstā ūdenī
uzbriedina želatīnu, tad ūdens peldē izkausē un maisot pievieno
ķirbju biezenim. Želeju salej trauciņos.
4. Aukstā ūdenī
uzbriedina želatīnu krēmam. Saldo krējumu ielej putojamajā traukā,
pievieno cukuru un vaniļas cukuru un puto stingrās putās.
5.
Uzvāra pienu un maisot pievieno uzbriedināto želatīnu. Atdzesē
aukstā ūdens peldē, regulāri maisot, kamēr šķidrums sāk biezēt.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: ķirbju krēmam - 250 g notīrīta muskata ķirbja, 50 g
ūdens, 250 g 35% saldā krējuma, 100 g cukura, 5 g vaniļas cukura,
10 g želatīna, 25 g citrona sulas; dzērveņu želejai - 300 g
dzērveņu, 130 g cukura, 250 g ūdens, 15 g želatīna
1. Katliņā
uzvāra ūdeni, pievieno muskata ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns
vāra, līdz tie kļūst mīksti. Vārīto ķirbi atdzesē.
2. Pievieno
pusi cukura, citronu sulu un blenderī sasmalcina viendabīgā masā.
(Ja nav blendera, ķirbis jāsamīca pirms cukura un citrona
pievienošanas.)
3. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, ūdens peldē
izkausē un maisot pievieno ķirbju biezenim.
4. Saldajam
krējumam pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un sakuļ
stingrās putās.
5. Saputotajam krējumam maisot pievieno ķirbju
biezeni, salej trauciņos un liek ledusskapī.
6. Tagad gatavo
dzērveņu želeju. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno dzērvenes un vāra
5-7 minūtes. Tad ogas caur sietu notecina, izspiež sulu, vēlreiz
uzvāra, pievieno cukuru un noņem no uguns.
7. Želatīnu
uzbriedina aukstā ūdenī un uzbriedušu pievieno dzērveņu želejai.
Maisot izšķīdina. Želeju atdzesē, līdz tā kļūst bieza, tad pārlej
ķirbju krēmam. Liek ledusskapī sastingt.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri