Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kūciņu? Nekādā gadījumā!

Ne iespaidīgie lēcieni, ne virpuļošana uz ledus, ne izcīnītā 4. vieta Eiropas čempionātā nav sagriezusi galvu. Daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska jau atgriezusies Latvijā, kur viss turpina ritēt savu gaitu. Kamēr sportistes trenere Jekaterina Platonova izcīnīto 4. vietu pielīdzina uzvarai, jo krievietēm goda pjedestāls bija rezervēts faktiski jau pirms sacensībām, pati Angelīna stingri turas pie zemes, nezaudējot sev piemītošo piezemētību. «Vai tagad pēc svarīgā panākuma varu atļauties arī kādu kūciņu? Ko jūs! Nekādā gadījumā,» atsmej Kučvaļska, kurai ļoti garšo saldumi.

Vēl svētdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā 17 gadu vecā rīdziniece piedalījās paraugdemonstrējumos, kuros uzaicina tikai katras disciplīnas piecus labākos. Speciāli šai programmai bija gan sarūpēts īpašs tērps, ko publikai atrādīja vien otro reizi karjerā, gan īpaša programma ar Bohemian Rhapsody pavadījumu. Fredija Merkurija spējie izsaucieni «mama!» gribot negribot asociējās ar Angelīnas māti, kura koordinē skolnieces dzīves ritmu, aizved un atved no treniņiem, atbalsta, kad nepieciešams, un paliek Angelīnas panākumu ēnā.

«Es nejūtos kā uzvarētāja. Esmu ieguvusi ceturto vietu. Un pārspēju personiskos rekordus abās programmās, kas, protams, ir daudz. Uzreiz pēc izvēles programmas pārņēma neticības sajūta. Nespēju aptvert, ka abas programmas izpildīju tīri,» piektdienas vakara notikumus atcerējās Kučvaļska.

Papildu izaicinājums bija vēlie starta numuri. Īsajā programmā Angelīna startēja viena no pēdējām, pēc divu favorīšu uzstāšanās, bet izvēles programmā viņai bija pēdējais starta numurs. «Uzzinot izlozes rezultātus, ar šausmām raudzījos uz startēšanu pēdējai. Visas domas bija par to, kā lai cienīgi noslēdzu sacensības. Tas radīja papildu spiedienu. Ir grūti tik ilgi gaidīt. Arī iesildīties man sanāca četrdesmit minūtes pirms uzstāšanās. Nācās palēkāt vēl pirms starta. Es neskatījos konkurenšu uzstāšanos un arī nedzirdēju skatītāju reakciju - biju uzlikusi austiņas un klausījos mūziku, lai nomierinātos.»

Toties sev veltītās skatītāju ovācijas Angelīna, protams, nevarēja nedzirdēt. «Tas bija satriecošs atbalsts, tas palīdzēja nomierināties, kļuva vieglāk slidot, bija papildu pārliecība. Man netraucē ovācijas pēc veiksmīgi izpildīta lēciena, jo zinu, ka priekšā ir vēl sarežģītāki elementi, ka jāturpina koncentrēties.»

Aizkulisēs Kučvaļska nenojauta arī par trešo vietu ieņēmušās krievietes Annas Pogorilajas kritieniem, kas mazliet palielināja rīdzinieces iespējas tikt uz goda pjedestāla. Kučvaļska ir labās attiecībās ar Krievijas daiļslidotājām, taču par sacensībām vienaudzes tikpat kā nerunā, tāpēc Angelīnai nav zināms, vai Pogorilaja paguva apšaubīt savu vietu uz pjedestāla Latvijas pārstāves uzstāšanās laikā.

«Par savu vietu, godīgi sakot, nemaz nedomāju. Gaidot tiesnešu vērtējumus, bija tikai milzīgs gandarījums par paveikto. Gribēju saglabāt vismaz piekto vietu un, ja iespējams, pakāpties augstāk.»

Nākamais pārbaudījums Latvijas daiļslidošanas vēstures pārrakstītājai būs pasaules čempionāts, kas no 28. marta līdz 3. aprīlim notiks ASV pilsētā Bostonā. Līdz šim Angelīna startējusi galvenokārt Eiropā, tikai vienu reizi sacenšoties arī Ķīnā, kur ar aklimatizēšanos lielu problēmu neesot bijis. «Arī Bostonā galveno favorīšu lomā būs krievietes. Domāju, pirmās divas vietas tiks viņām. Klāt nākot ASV un Āzijas pārstāvēm, konkurence kļūs spraigāka. Uz kādu vietu varu tēmēt es? Tad jau redzēs!» sev ierasti piezemēti atbild Kučvaļska.

Pasaules rangā, kurā ņem vērā pēdējo trīs sezonu rādītājus, rīdziniece pašlaik ieņem 11. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Daiļslidošana

Latvijas sportistu labākie panākumi Eiropas un pasaules čempionātos
Dāmas: Angelīna Kučvaļska, 4. vieta EČ (2016), 16. vieta PČ (2015), Alma Lepina, 13. vieta EČ (1993), 24. vieta PČ (1992), Alīna Fjodorova, 16. vieta EČ (2012), 27. vieta PČ (2012)
Kungi: Konstantīns Kostins, 4. vieta EČ (1993), 13. vieta PČ (1993), Deniss Vasiļjevs, 12. vieta EČ (2016)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?