Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kupenas rada nedrošību ielās

Sniega kaudzes, kas izveidojušās Rīgā pēc ielu tīrīšanas, traucē satiksmes dalībniekiem un rada avārijas situācijas galvaspilsētas ielās. Bīstamajās vietās, kur sniega kaudzes aizsedz skatu, autovadītājam nākas vairāk nekā ierasti no šķērsielas izbraukt uz galvenā ceļa, lai redzētu, vai pa to kāds brauc. Nereti tas traucē pa galveno ceļu braucošajiem un tie dusmās mēdz arī taurēt un citādi izrādīt neapmierinātību, stāsta kāds šādas situācijas aculiecinieks.

Vajagot būt iecietīgiem

Kā šādas grūti pārredzamas vietas Diena.lv lasītāji minējuši vairākas: braucot centra virzienā no Mūkusalas ielas uz Akmens tiltu; braucot pa Viestura prospektu un mēģinot apgriezties braukšanai pretējā virzienā; braucot pa Maskavas ielu un pie Rumbulas mēģinot apgriezties braukšanai pretējā virzienā; braucot ārā no Krasta ielā esošās Nestes DUS centra virzienā; Kapseļu ielas krustojumu ar Melnsila ielu u.c.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā norādīja, ka braukšanas apstākļi ir apgrūtinoši, taču visu sniegu no Rīgas ielām diez vai ir iespējams izvest. Tāpēc autovadītājiem jābūt iecietīgiem citam pret citu - gan tiem, kas brauc pa galveno ceļu, gan tiem, kuri no šķērsielas grib uzbraukt uz galvenā ceļa vai tilta.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta būvinženieri klātienē apsekos katru vietu, par kuru ziņoja Diena.lv lasītāji, un pieņems lēmumu par nepieciešamo rīcību situācijas uzlabošanai, solīja Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Tīra pēc prioritātes

Viņa gan norāda, ka ierobežotā finansējuma apstākļos sniegu no visām Rīgas ielām nebūs iespējams izvest. Kopumā Rīgā ir 1774 ielas ar kopējo platību 8,75 miljoni kvadrātmetru. To kopējais garums ir 1226 kilometri, kas pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Prāgai. Pēc I.Prauliņas teiktā, viens sabiedriskā transporta līdzeklis - tramvajs, trolejbuss, autobuss - katru dienu pārvadā vidēji 850 cilvēku, savukārt ar vienu vieglo automašīnu dienā pārvietojas vidēji viens līdz divi cilvēki. Tāpēc ielu tīrīšanā prioritāte ir tieši tām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports. Sniegs esot izvests arī atsevišķās vietās no krustojumiem, kur, pēc policijas informācijas, kaudzes traucējušas pārredzamību. «Aicinām autovadītājus braukt ļoti uzmanīgi un izvēlēties ceļa apstākļiem un redzamībai atbilstošu braukšanas ātrumu. No departamenta puses tiks darīts viss iespējamais pieejamo resursu ietvaros, lai braukšanas apstākļus arī turpmāk uzlabotu,» saka I.Prauliņa.

Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš sacīja, ka policija sniegainā laikā Rīgā dienā saņem aptuveni 90-100 izsaukumu par avārijām. Tas ir nedaudz vairāk salīdzinājumā ar izsaukumiem vasarā. Policijai nav statistikas, cik daudz avāriju veicinājušas sniega kaudzes ceļa malās. Autovadītāji, kuri līdz šim nokļuvuši satiksmes negadījumā, neesot sūdzējušies par sniega kaudzēm.

Liek tīrīt pie skolām

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neesot pilnībā apmierināts ar sniega dēļ radušos situāciju Rīgas ielās, sacīja viņa preses sekretāre Anna Kononova, N.Ušakovs. Ņemot vērā rīdzinieku sūdzības par neiztīrītām ielām pie skolām un bērnudārziem, šos ceļus mērs uzdevis tīrīt pastiprināti, turpinot arī citu ielu tīrīšanu. Lielākā daļa sniega kaudžu tomēr netiks izvestas, jo tam vajag gan daudz naudas, gan tehniku, norādīja A.Kononova un piebilda, ka līdz šim ielu attīrīšanai no sniega jau tā ir iztērēts vairāk naudas, nekā šim mērķim bija paredzēts.

Janvārī sniega izvešana, ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem, tīrīšana kopumā ir izmaksājusi 990 500 latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?