Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Labākā tekila

Žurnāla Dienas Ēdieni rīkotajā tekilas degustācijā eksperti degustēja gan tīras zilās agaves (uz pudeles rakstīts «100% Agave») tekilas, gan tādas, kur agave ir tikai viena no sastāvdaļām, pārējās - graudu un cukurniedru spirti. Labākās tekilas eksperti noteica divās kategorijās - atkarībā no dzēriena izturēšanas ilguma.

Pirmajā grupā viņi vērtēja baltās tekilas (uz pudeles rakstīts «silver» vai «blanco»), ko pilda pudelēs uzreiz pēc pagatavošanas vai neilgas izturēšanas metāla mucās. Otrā grupā viņi vērtēja tekilas dzeltenbrūnganā krāsā. Tās atbilst vai nu gold (joven abocado) klasei - tā pati baltā tekila, tikai iekrāsota ar pārtikas karameli -, vai arī divām augstākajām klasēm, kad tekila tiek izturēta ozolā - reposado (mucās 2-11 mēnešus), anejo (mucās 1-5 gadus).

Tekilu vērtēja vīnziņi Einars Zalcmanis, Einārs Lazdiņš, Jānis Kaļķis un meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija.

Publicējam četras ekspertu labāk novērtētās tekilas.

FDegustācijas video skatiet www.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Velk uz varoņdarbiem Ir skarbumiņš, bet laba El

Sauza Blanco, 38%. 0,7 l cena Ls 14,29, Maxima

Havjers Garsija. Aromātā maiga, diezgan bieza. Garša stipra. Patīkama tekila.
Jānis Kaļķis. Zemeņu smarža, goda vārds! Patīkams, elegants ogu un augu aromāts. Pēcgarša saldena, uz mēles paliek patīkamas notis.
Einars Zalcmanis. Sasmaržoju zemenes. Līdztekus asajam alkoholam aromātā vēl jūtu puķes un saldas ogas. Garša noapaļota - pirmais sitiens saldens, bet pēcgarša asāka, taču nav nepatīkama. Šī pagaidām ir mans favorīts. Tekila mani velk uz varoņdarbiem.
Einārs Lazdiņš. Ļoti patīk aromāts: ziedi un augu valsts, bērza pumpuri pavasarī. Viskozitāte lielāka nekā iepriekšējiem. Garšas pirmais vilnis ir salds, pēc tam parādās asums. Patīkams, interesants dzēriens.

Jose Cuervo Reposado, 38%. 0,7 l cena Ls 14,99, Maxima, Rimi
Havjers Garsija. Aromāts atbilst garšai - godīgs, patīkams dzēriens, kvalitatīva agave. Šo var droši liet konjaka glāzē un dzert lēnām. Dzēriens ilgai baudīšanai.
Jānis Kaļķis. Aromāts man atgādina manu pirmo vīnziņu konkursu - man glāzē tika ieliets dzēriens, ko pasmaržojot man nebija absolūti nevienas idejas, kas tas varētu būt. Tagad šo tekilai raksturīgo dedzinātas gumijas aromātu ar saldajiem toņiem pazīstu uzreiz. Garša izteikta un spēcīga, pēcgarša ilga - labi izturēta. Ļoti baudāma.
Einars Zalcmanis. Godīgs dzēriens. Nav salkana, ir savs skarbumiņš. Ļoti tekiliska tekila.
Einārs Lazdiņš. Šis tomēr nebūs mans paraugs. Man garšā par daudz rūgtuma un dedzinātās gumijas. Kaut gan ļoti interesanta garša, šī tomēr nebūs manējā.

Sierra Reposado, 38%. 0,7 l cena Ls 14,59, Rimi
Havjers Garsija. Kvalitatīvs, pareizi veidots un sabalansēts dzēriens. Precīzi jūtams tekilas raksturs, cerams, garša nav veidota mākslīgi. Ļoti patīkama tekila. Šo ieteiktu baudīt kopā ar kādu meksikāņu ēdienu.
Jānis Kaļķis. Aromāts ass, pikants, mazliet uzvēdī saldie toņi - elegants. Arī garša šai tekilai ir tāda pati - maiga un eleganta. Ļoti godīga garša.
Einars Zalcmanis. Aromātā un garšā jaucas kopā īpašā ceptas agaves smarža un saldums. Man šī ļoti patīk. Tas, ka paskarba, piederas tekilas raksturam. Arī pēcgarša ļoti patīkama un interesanta.
Einārs Lazdiņš. Patīkama. Ir asums un saldums labās proporcijās. Interesanta un baudāma.
Tres Sombreros Anejo, 38%. 0,7 l cena Ls 20, Dioniss
Havjers Garsija. Šī bez šaubīšanās ir 100% agave! Man žēl spļaut ārā. Produkts, kas respektē ražošanas procesu. Noteikti nav lēta. Garšā jūt ozola mucas patīkamo aromātu, mazliet vaniļas. Obligāti baudāma lēnām no konjaka glāzes. Maiga anejo.
Jānis Kaļķis. Arī šai nedaudz jūtami ķīmiskie aromāti: acetons, novecināts, lakots koks, bet patīkami, nāsīs necērt. Uzvēdī arī pelašķu notis. Šis ir aromāts, par kuru var runāt, diskutēt. Garša plaša un patīkama. Elegants dzēriens, kas teicami parāda izturētas tekilas raksturīgās īpašības.
Einars Zalcmanis. Es būtu gatavs šo kādu stundu vienkārši ostīt. Aromāti tādi krampīgi, stabili. Šis dzēriens ir kā kārtīgs vecis, kas ar abām kājām stabili stāv uz zemes. Izcils produkts! Var konkurēt ar labu konjaku un brendiju.
Einārs Lazdiņš. Šim dzērienam vajag veltīt laiku, tad pamanīsiet, ka acetons un citi sākumā dominējošie agresīvie toņi pazudīs. To vietā parādīsies brīnišķīgi augu valsts aromāti. Izcils dzēriens, kas parāda tekilas potenciālu - līdz konjakam un viskijam. Ieteiktu kā didžestīvu (gremošanas veicinātāju) pēc sātīgas maltītes - ar melno šokolādi dāmām vai cigāru kungiem. Atvēliet laiku, lai izbaudītu!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?