Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lielākā cīņa par ulmaņlaika pļaujmašīnu

Kad rīdziniece Linda Venckus ar vīru tīrīja māju, abi uzgāja gana daudz nevajadzīgu lietu - sākot ar mašīnas ledusskapi un beidzot ar akvalangu. Abi sprieduši, kāpēc nevarētu kā ārzemēs rīkot tirdziņu, lai nevajadzīgās mantas nevis izmestu, bet gan pārdotu. Pagājušajā nedēļas nogalē ideju arī re-alizējuši - sestdien un svētdien kādā Pārdaugavas angārā darbojās viņu izveidotais nevajadzīgo mantu tirdziņš Garāžas izpārdošana.

Izdevies gan citiem palīdzēt tikt vaļā no nevajadzīgajām lietām, gan pašiem no daļas atbrīvoties. Piemēram, svētdien, kad tirdziņā viesojās _Diena_, no akvalanga pāri bija palikušas tikai pleznas.

Kurpes pret svārkiem

«Cilvēkiem nevajag mest ārā svarīgas lietas. Kas vienam lieks, citam var būt noderīgs. Un vēl ir iespēja par to nopelnīt,» L.Venckus nosauc Garāžas izpārdošanas pamatideju. Tirdziņa piedāvājums svētdien pusdienas laikā uz tumšā angāra fona izskatījās raibs - mēbeles, trauki, grāmatas, drēbes, gleznas, lietota tehnika, viss vienkopus. Kā norāda L.Venckus, no rīta bija vēl raibāks, jo par lētu naudu pārdoti gan priekšmeti, kam īstā vieta varētu būt antikvariātā, gan pavisam modernas lietas, kas cilvēkiem dažādu iemeslu dēļ vairs nav vajadzīgas.

Garāžā sastaptā Ināra Laganovska priecājas, ka divās dienās izdevies iztīrīt pagrabu, atbrīvoties no nevajadzīgajām lietām, par to vēl nopelnot apmēram 40-50 latu. I.Laganovska norāda uz divām kastēm, kas iepriekš bija pilnas ar traukiem, bet divās dienās pāri vairs neesot palicis gandrīz nekas. Vēl ātrāk izķertas grāmatas. L.Venckus stāsta, ka tirgotāju starpā pilnā sparā gājusi arī mainīšanās ar nevajadzīgajām lietām. Arī pati iemainījusi kurpes pret svārkiem meitai.

Ko cilvēki izpērk visātrāk? «Antīkas lietas,» saka L.Ven-ckus. Lielākā cīņa sanākusi sestdien par ulmaņlaika pļaujmašīnu. Daudz tiekot pirkti trauki, tas esot saprotami, ņemot vērā, ka tie tiek piedāvāti par dažiem santīmiem. Piemēram, I.Laganovska vairākus šķīvju un glāžu komplektus pircējiem piedāvā par pieciem santīmiem un dāvānā vēl piesola sālstrauku. Arī kāda ģimene, kas nevēlējās publiskot uzvārdu, lielāko pieprasījumu jutusi pēc vecām lietām - divās dienās esot veiksmīgi pārdoti ne tikai vairāk kā 40 gadu veci trauki, bet arī, piemēram, kāds pircējs iegādājies visus 1976.gada žurnāla Dadzis numurus.

Turpmāk divreiz mēnesī

«Necerēju, ka arī Latvijā to beidzot realizēs,» nosaka Gunta, kura piekrāvusi pilnu maisiņu ar stikla traukiem, par kuriem kopā izdevusi 25 santīmus. Viņa līdzīgos tirdziņos bijusi arī Vācijā, bet pagaidām to vēriens ir nesalīdzināms ar nedēļas nogalē Rīgā notikušo. «Tā ir paradīze. Tur tiešām var iepirkties no sirds - ir tehnika, trauki, drēbes pieaugušajiem un bērniem, tiešām plašs piedāvājums,» stāsta Gunta. L.Venckus stāsta, ka tirdziņa ideja arī pārņemta no ārzemju pieredzes.

Pirmā Garāžas izpārdošana nebija plaši izziņota, to apmeklēja apmēram pārsimt cilvēku, tirgotāju bijis apmēram 30. Daži no sestdienas pircējiem svētdien paši bija kļuvuši par tirgotājiem. Rīkotāji pieļauj, ka turpmāk interese augs, lai arī plānots, ka nākamajās reizēs tirgotājiem par galdiņiem būs jāmaksā. Plānots šādus tirdziņus Rīgā rīkot divreiz mēnesī, un vēl tiekot domāts, vai tos nerīkot arī citās pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?