Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lielākais kruīzu kuģis dodas izmēģinājumā

Nedēļas nogalē pirmajā četru nakšu izmēģinājuma kruīzā no Sauthemptonas Lielbritānijā uz Roterdamu Nīderlandē devies jaunais pasaulē lielākais kruīzu kuģis Harmony of the Seas. Miljardu ASV dolāru izmaksājušais kuģis, kas divarpus gadu laikā uzbūvēts Sennazērā Francijā savā gigantiskumā manifestē jaunās pārmaiņas kuģu kruīzu politikā pasaulē - ka cilvēkiem, kuri atpūšas uz tā daudzajiem klājiem, jābūt piekļuvei gandrīz visam, kas pieejams uz sauszemes, tajā pašā laikā viņiem ir iespēja katru rītu pamosties ar citu ainavu aiz loga.

Viens no kruīzu kompānijas Royal Caribbean International izpilddirektoriem Stjuarts Levens intervijā The Daily Telegraph saka: «Kruīzi mainās, tie kļūst par brīvdienu pavadīšanu visai ģimenei. Galvenais vairs nav baltie galdauti un kaklasaites vakariņās. Tagad tās pašas brīvdienas, ko pavadāt visu iekļaujošajos kūrortos uz zemes, ir iespējams pavadīt jūrā. Uz tik liela kuģa kā šis var piedāvāt tik daudz.

Iespaidīgie izmēri

Jaunā prāmja izmēri ir iespaidīgi. Tas ir 362 metrus garš, kas ir vairāk nekā Eifeļa torņa augstums vai trīs reizes vairāk nekā Londonas Bigbena augstums, vai četru futbola laukumu garums. Tas ir arī platākais (66 metri) līdz šim uzbūvētais kruīzu kuģis, un tā svars līdzinās 17 tūkstošiem Āfrikas ziloņu.

Sennazēras kuģu rūpnīcā, izstrādājot kuģi, 2500 darbinieku pavadīja 10 miljonu darba stundu.

CNN vēsta, ka Harmony of the Seas var pārvadāt 6780 pasažieru un 2100 apkalpes locekļu. Tā ir īsta peldošā pilsēta ar viesiem paredzētiem 16 klājiem, vairāk nekā 2700 kajītēm, 20 restorānu ēdamzālēm, 23 peldbaseiniem, iepirkšanās ielu un savu Centrālparku, kurā aug vairāk nekā 10 tūkstošu augu un 52 koki.

Kruīzu kompānija, kurai pieder jaunais kuģis, īpaši lepojas ar ūdens atrakciju parku, kurā pa reni Ultimate Abyss var šļūkt no 10 stāvu augstuma (30 metru). Viesiem pieejami arī sērfošanas simulatori, divas 13 metru augstas alpīnisma sienas, pilnizmēra basketbola laukums un slidotava.

Arī izklaides ziņā jaunais prāmis centīsies pārsteigt īpaši. Uz tā varēs noskatīties Brodvejas mūziklu Grease, pavadīt laiku karuselī, ūdens un ledus šovos, kazino, džeza klubā, komēdijklubā vai karaokes bārā. Savukārt Bionic Bar piedāvās iespēju piedzīvot, kā viesu ar iPad pasūtītos kokteiļus sajauc bārmeņi - roboti. Uz kuģa ir eksponēti 11 252 mākslas darbi.

Harmony of the Seas oficiālais inaugurācijas kruīzs būs ceļojums no Sauthemptonas uz Barselonu Spānijā no 29. maija līdz 5. jūnijam. Tam sekos vasaras kruīzi Vidusjūrā. No novembra kuģis bāzēsies ASV Floridas štatā, no kurienes dosies septiņu nakšu kruīzos pa Karību jūru, pievienojoties «brāļu kuģiem» Oasis of the Seas un Allure of the Seas, kas katrs arī savā laikā bija pasaules lielākā kruīzu kuģa titula īpašnieks.

Problēmas neattur

BBC gan atgādina kuģu kruīzu biznesa problēmpuses. Lielās investīcijas var neattaisnoties, ja pasauli piemeklē jauns ekonomikas lejupslīdes vilnis, kruīzu kuģi piesārņo vidi, radot miljardu tonnu notekūdeņu gadā, nodedzina miljardiem dolāru naftas produktos. Pastāv arī kruīzu kuģu pasažieru inficēšanās problēmas. 2015. gadā vien ar norovīrusu inficējās 1457 lielāko kruīzu kuģu pasažieri. Tomēr arī tas neattur cilvēkus no vilinājuma izbaudīt kruīzu. Tiek prognozēts, ka 2016. gadā to darīs 24 miljoni ceļotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?