Mājās - kā restorānā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Miniburgers ar mājās gatavotiem frī kartupeļiem
4 personām vajadzēs: 0,5 kg liellopa antrekota, 2 rupji
sagrieztus burkānus, 2 rupji sagrieztus sīpolus, 4 ķiploka daivas,
3 vidējus selerijas kātus, 3 vidējus tomātus, 200 ml sausā
sarkanvīna, 3 ēd. k. olīveļļas, 2 ēd. k. sviesta, 1 zariņu timiāna,
2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 1 tējk. melno graudu piparu, 2
l liellopa buljona, jūras sāli, grauzdētu burgeru maizīti vai
ciabatu, salātu lapas, tomātu, sieru. Kartupeļiem frī: 1 kg
kartupeļu, 2 l augu eļļas, jūras sāli
1. Katlā, kuru pēc tam var
likt cepeškrāsnī, antrekotu apcep zeltaini brūnu, pirms cepšanas
bagātīgi pārkaisot ar sāli un pipariem.
2. Liek klāt dārzeņus,
garšvielas un turpina cept 15 min. Pievieno tomātu, sarkanvīnu.
Pārlej ar buljonu, pārklāj ar foliju - cep cepeškrāsnī 200 grādos
3-3,5 h.
3. Tad, kad gatavs, antrekotu liek dzesēties, pēc tam
smalki saplucina šķiedrās.
4. Atlikušo mērci izkāš caur sietu,
novāra apmēram pusi un sajauc ar šķiedrās saplucināto gaļu.
5.
Gatavo frī - sagriež kartupeļus un skalo aukstā, tekošā ūdenī 15
min, nosusina un blanšē augu eļļā 130-140 grādos 5-7 min. Atdzesē!
6. Tad uzkarsē eļļu līdz 180-200 grādiem un cep kartupeļus
zeltaini brūnus. Pārber ar sāli.
7. Grauzdētu burgeru maizi
sagriež uz pusēm (var izmantot ciabatu vai jebkuru citu maizi),
vidū liek antrekotu, tomāta šķēli, salātu lapas, siera šķēli.
Pasniedz ar frī kartupeļiem.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 200 g dažādu lapu salātu, 3 vidējus
cigoriņus. Medus un sinepju mērcei: 1. ēd. k. graudu sinepju, 100
ml olīveļļas, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. baltvīna etiķa, sāli, piparus
pēc garšas; kazas siera bumbām: 200 g kazas siera, 2 ēd. k. skābā
krējuma, 2 ēd. k. smalki samaltu grauzdētu kaņepju sēklu, 1 ēd. k.
medus, 1 tējk. baltvīna etiķa, sāli, piparus pēc garšas; seleriju
remolādei: 1 nomizotu un salmiņos sagrieztu selerijas sakni, 1
tējk. graudu sinepju, 3 ēd. k. majonēzes, 1/2 citrona sulas, sāli,
piparus pēc garšas
1. Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc sinepes,
medu, baltvīna etiķi, sāli, piparus un tievā strūklā pievieno
olīveļļu.
2. Kazas sieru smalki saspiež ar dakšu vai sakuļ
virtuves kombainā, pievieno skābo krējumu un panē kaņepju
sēklās.
3. Seleriju pārber ar sāli, kārtīgi sajauc un atstāj uz
15 min, tad marlē nospiež lieko sulu. Selerijai pievieno majonēzi,
sinepes, citronu sulu, piparus, sāli, visu samaisa.
4. Salātu
maisījumu un cigoriņus sajauc kopā ar seleriju remolādi un medus un
sinepju mērci, kārto uz šķīvja, liek virsū kazas siera bumbas. Ja
vēlas, dekorē ar marinētām bietēm, biešu čipsiem.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 4 lauku vistu olas, 1 l ūdens, 1. ēd. k.
etiķa; 100 g spinātu, nomazgātu, nosusinātu, saplucinātu mazos
gabalos, 1 smalki sagrieztu šalotes sīpolu, 2 ēd. k. sviesta, sāli,
piparus pēc garšas; 100 g mannas, 300 g piena, 1 timiāna zariņu, 50
g smalki sarīvēta cietā siera, sāli, piparus pēc garšas; 250 g
gaileņu, 1 šalotes sīpolu, 1 ēd. k. sviesta, 100 g sausā baltvīna,
1 timiāna zariņu, sāli, piparus pēc garšas
1. Katliņā uzvāra
ūdeni, kad tas vārās, pievieno etiķi un, strauji maisot, lēni ieceļ
virpuļa vidū olu, turpinot maisīt ūdeni. Vāra uz lēnas uguns 2-7
minūtes.
2. Pannā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus, cep
3-5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti, tad pievieno spinātus, sāli
un piparus. Viegli apmaisa un gatavo 2 min.
3. Katliņā uzvāra
pienu kopā ar sāli, pipariem, timiānu. Kad piens uzvārījies, lēni
pievieno mannu, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad
pievieno sieru.
4. Pannā izkausē sviestu un uz straujas uguns
apcep gailenes, pievieno sāli, piparus, timiānu. Kad gatavs,
pievieno šalotes sīpolus, baltvīnu un turpina sautēt 5-7
minūtes.
5. Dziļā šķīvī liek 3 ēd. k. gatavās mannas putras, tad
sautētus spinātus, spinātiem vidū olu un virsū sautētas gailenes.
Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri