Vai zinājāt, ka maizi var cept arī uz grila? Mīkla jāizmīca plānā kārtiņā (var arī izrullēt). Tad to cep uz grila, lai mazliet apdeg maliņa.
Pārziež ar sviestiņu un ēd. Svaigā gaisā garšo lieliski! Un bez neviena E. Vai nav gardi? Pamēģiniet!
Diemžēl, man nebija nevienas fotogrāfijas, ko Dienai atsūtīt. Parasti mīcīšanas un cepšanas process ir gana ātrs, un maize ēdas tik labi, ka par bildēšanu neviens neiedomājas.
Dienas lasītāji, ja esat ar mieru padalīties ar savām receptēm, sūtiet tās: [email protected]
Maizes recepte
Vajadzēs:
3 nelielus sīpolus
300 g žāvēta kārtaina speķīša
500 g miltu (augstākā labuma)
400 dl ūdens
10 g sāls
Vispirms apcep sagrieztus sīpolus un speķīti. Tad kādā bļodā sajauc miltus ar sāli un šķidru (izšķīdinātu) raugu.
Pievieno ūdeni. Visu mīca ar rokām 15 minūtes.
Pievieno saceptos sīpolus un speķi. Mīca vēl piecas minūtes.
Tad atstāj uz stundu rūgt siltā vietā, pārklājot ar sausu drānu. Pēc stundas sadala mīklu četrās daļās, veido kukulīšus un liek uz pannas.
Uz pannas maizītei vēl jārūgst vienu stundu. Pēc tam ieslēdz cepeškrāsni uz 240 grādiem un ļauj, lai tā sasilst.
Cepeškrāsnī ievieto arī nelielu trauku (krūzīti) ar ūdeni - lai, maizītei cepoties, garoziņa nav pārāk cieta.
Kad cepeškrāsns uzsildīta, tad liek cepties maizi. 20 minūtes cep 240 grādos, pēc tam nogriež uz 180 grādiem un cep vēl 10 minūtes.
Maizīte gatava. Garda.