Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mums nav nekā superliela, tikai dziesma

«Es jūtos labi, man šobrīd nav bail. Vēl pirms nedēļas man bija sajūta, ka mums nekā nav,» sarunā ar žurnālistiem atzina Aisha pirms došanās uz Eirovīzijas dziesmu konkursu, kas norisināsies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. «Piemēram, par Azerbaidžānas dziedātāju Safuru rūpējas Eirovīzijas uzvarētājas ukrainietes Ruslanas menedžments un Bejonsē horeogrāfe - tiek ieguldīta milzīga nauda.

Mums nav nekā superliela, mums ir dziesma, un mēs to mīlam. Ja skatītāji mums noticēs, mērķis būs sasniegts,» saka Aisha. Jau svētdien, 16. maijā, dziedātājai paredzēts pirmais mēģinājums uz _Telenor_ arēnas skatuves. Latvijas pārstāvei būs gandrīz desmit dienu, lai sagatavotos startam pirmajā pusfinālā 25. maijā. Aisha un četras fona vokālistes dziedās Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu _What For?_.

Komponistam Jānim Lūsēnam bijis patīkams pārsteigums, ka viņa dziesmu Aisha izvēlējusies Eirovīzijas konkursam. «Jūtos kā mazs puisītis, kuram krustmāte ir uzdāvinājusi loterijas biļeti, un tā loterijas biļete, izrādās, ir automašīna Moskvič,» viņš raksturo savas izjūtas, izmantojot metaforu retro stilā. Lai arī šoreiz iesaistīšanās Eirovīzijā bijusi nejaušība, J. Lūsēns norāda, ka viņam jau senāk bijusi doma, ka ir jāpiedalās šajā konkursā: «Profesionāliem autoriem to vajadzētu darīt, un tas nav jādara pēdējā mēnesī pirms iesniegšanas, bet jāstrādā mērķtiecīgi.» Tā ir vislielākā iespēja Latvijas mūziķiem parādīt sevi starptautiskā mērogā.

Lai tas izdotos, «mēs centīsimies tajās trijās minūtēs uz skatuves izdarīt visu», apgalvo Aisha. Viņas priekšnesumā Oslo būs gan citi skatuves tērpi, gan cita koncepcija, kas atšķirsies no nacionālajā atlasē Ventspilī redzētā. «Tas būs jauks, krāšņs, tīrs un emocijām bagāts priekšnesums,» Latvijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško ir lakoniska. «Mana kleita būs top krāsā!» piebilst Aisha. Tērpu idejas autore ir Tatjana Vlasova.

Latvijas delegācijā ir septiņas dāmas - Aisha un pavadošās dziedātājas, Iveta Lepeško un LTV režisore Zita Kaminska. «Komanda ir nokomplektēta kā sieviešu izlase,» uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots cerībā, ka viņas «atbrauks atpakaļ ar labiem rezultātiem». Latvijai vienīgo uzvaru Eirovīzijas konkursā 2002. gadā sagādāja Marija Naumova, un šī ir otrā reize, kad mūsu valsti konkursā pārstāv soliste. «Tas ir drošs garants, ka mēs jūs gaidām ar lielu, lielu sajūsmas saucienu.»

Jāpiebilst, ka pirmie panākumi ir gūti jau pirms paša konkursa. Kompānijai Mikrofona ieraksti ir izdevies noslēgt līgumu ar pasaules lielāko ierakstu kompāniju Universal Music par Aishas izpildītās dziesmas What For? izplatīšanu - singlu digitālajā formātā var iegādāties visā pasaulē.

Pirmais Eirovīzijas pusfināls, kurā piedalīsies Aisha, norisināsies 25. maijā, otrais - 27. maijā. Katrā no tiem startēs 17 dziesmas. Par tām balsos gan skatītāji, gan žūrija. Desmit dziesmas no katra pusfināla kvalificēsies finālam, kas notiks 29. maijā. Visus koncertus tiešraidē rādīs LTV1. Aishas gaitām Oslo var sekot līdzi tviterī twitter.com/aishaeirovizija. «Domājam labas domas!» tautai novēl Aisha.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?