Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nav iegansta retināt rindas

Vārtsargs Māris Jučers aizvadīja divas labas spēles, visa komanda organizēti spēlēja aizsardzībā, bet attieksme bija vienkārši super - Latvijas hokeja izlases galvenā trenera palīgs Viktors Ignatjevs uzskaitīja galvenos plusus divās uzvarētās pārbaudes spēlēs viesos pār Dāniju (2:1 nu 4:1). Nākamā pārbaude piektdien Arēnā Rīga ar Krieviju.

Latvijas valstsvienība, spēlējot bez Rīgas Dinamo vadošā piecnieka jeb, pareizāk būtu teikt, četrinieka, jo uzbrucējs Mārtiņš Karsums arī šopavasar ceļgala traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt, divas reizes nolieca Dāniju, kurai pagājušajā pasaules čempionātā Slovākija «bullīšos» zaudēja grupas izšķirošajā grupas spēlē. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka arī dāņiem nebija vairāku vadošo spēlētāju un, pēc Dānijas žurnālistu sacītā, komandai pirms tam treniņprocesā bijusi nopietna slodze.

Divas stabilas spēles aizvadīja Māris Jučers, kas arī bija uzvaras galvenā panākuma atslēga. Vārtsarga līnijā veidojas veselīga konkurence, jo klāt vēl vajadzētu piebraukt no Kazahstānas Mārtiņam Raitumam un no Dānijas Ervīnam Muštukovam. Arī Edgars Masaļskis nevar atslābt. Pretendenti uz otrā numura vietu var iepūst konkurences elpu pakausī.

Treniņnometnes sākumā retas bija uzbrucēju rindas, taču tagad izskatās, ka, domājot par priekšējo līniju, treneriem arī varētu būt negulētas naktis. Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienests ziņoja, ka NHL kluba Kalgari Flames vadība devusi atļauju Raitim Ivanānam steigties palīgā Latvijas izlasei. Šosezon Raitis gan spēlēja AHL klubā Abotsdorfas Heat, pēdējo spēli aizvadot pirms nepilna mēneša 19. martā. Tomēr, ja reiz Ivanāns tiek aicināts, tad gan jau ar skaidru domu, ka galvenais treneris Teds Nolans redz viņam vietu sastāvā, jo Raita spēles stils ir visiem labi zināms un būtiski nevar mainīties.

Turpmākajās pārbaudes spēlēs būs interesanti pavērot, kuru uzbrucēju treneri iespēlēs līdzās Miķelim Rēdliham un Jānim Spruktam. Ar dinamiešiem šajās dienās strādāja fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis. Tā kā treniņprocesā Lauris Dārziņš nav iesaistījies, tad ar viņu laikam jau vairāk nevajadzētu vairs rēķināties.

Reālākie kandidāti ir kreisās malas uzbrucēji Roberts Jekimovs un Kaspars Saulietis, tiesa, Jekimovs ārstē savainojumu. Saulietis savukārt pirmās spēles beigās asi nospēlēja pret dāņu vadošo uzbrucēju Julianu Jakobsenu. Tieneši notikušo traktēja kā uzbrukumu galvas rajonā. Saulietim piešķīra vienas spēles diskvalifikāciju.

«Jā, bija gan tur pārkāpums,» soģu lēmumam piekrita Ignatjevs, tomēr apšaubīja diskvalifikācijas nepieciešamību. Sākotnēji dāņi teikuši, ka Jakobsens guvis nopietnu savainojumu, taču otrā mačā jau devies laukumā.

Vaicāts par pielāgošanos Nolana prasībām, Ignatjevs atzina, ka ļoti būtiskas atšķirības jaunā trenera rokrakstā nesaskatot. Spēlētāji jau esot sapratuši, kas no viņiem tiekot prasīts.

Sestdien un svētdien hokejistiem bija brīvdiena. Pirmdien atsāksies treniņi. «Esam izlēmuši, ka visi turpinās gatavoties pasaules čempionātam,» Dienai skaidroja Ignatjevs. «Mūsu rīcībā ir 16 uzbrucēju un deviņi aizsargi, kas ir optimāli treniņprocesam. Kad piebrauks klāt vēl spēlētāji, tad arī domāsim, ko darīt.»

Šveices finālā uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam otrdien būs pēdējā septītā izšķirošā spēle. Šonedēļ nopietnāk treniņprocesā vajadzētu iesaistīties Andrim Džeriņam. Skatīsim, kādus uzbrucēju virknējumus centīsies salipināt treneri. Jāpiebilst, ka Dānijā no labākās puses sevi apliecināja arī Miks Indrašis, kuram katrā spēlē pa vārtu guvumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dānija 1
Latvija 4

Pārbaudes spēle
(0:1, 0:2, 1:1)
Dānija: Likeskovs (Starkovs, Gronvalts, 58.)
Latvija: Indrašis (Jakovļevs, 15.), Bukarts (vair., 31.), Cipulis (36.), Jass (Tribuncovs, tukšos vārtos, 60.)
Latvija: Jučers; Tribuncovs - Cibuļskis, Cipulis - A. Širokovs - Macijevskis, Andersons - Sotnieks, Meija - Bērziņš - Bukarts, Laviņš - Jakovļevs, Indrašis - Biezais - Upītis, Štāls, K. Jass, Porejs
Metieni: 24:27

Diena vērtē

Priecēja
Māris Jučers
Mārtiņš Cipulis
Roberts Bukarts

Der sapurināties
Aleksandrs Macijevskis
Armands Bērziņš
Mārtiņš Porejs

Labākais: Roberts Bukarts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?