Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Nenoturēja igauņu līderi

Atbildības slogs liedza parādīt labāko sniegumu, taču spēles gaita un rezultāts norāda uz to, ka kaimiņus divu spēļu summā var uzveikt. Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas 2017. gada čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas stadijā mājas laukumā zaudēja Igaunijai ar 2:3. Atbildes spēle 9. oktobrī pulksten 17 sāksies konkurentu laukumā Tallinn Arena.

Volejbolistu nokļūšana pāris soļu attālumā no spēlēšanas Eiropas čempionātā finālturnīrā uzjundīja līdzīgu atmosfēru, kāda Jelgavas olimpiskā centra Zemgale tribīnēs bija vērojama pirms trijiem gadiem, kad izslēgšanas spēlēs pretī stājās Turcija un mūsējie izbraukumā zaudēja «zelta» setā. Šoreiz tribīnēs bija teju pustūkstotis Igaunijas līdzjutēju, pazīstamākie Latvijas fanu kustības pārstāvji ar popularitāti ieguvušo raganu Jurčiku un spēli klātienē noskatījās ne tikai Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis, bet arī Latvijas basketbola priekšstāvis Valdis Voins.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pēc spēles gan atzina, ka pilnās tribīnes sākumā atstājušas iespaidu uz savu padoto sniegumu. «Pirmajā setā čaļiem bija grūti spēlēt pie šādām tribīnēm, turklāt nervozitātes dēļ nenostrādāja mūsu līdzeklis serve. Igaunijā būsim mierīgāki, nosvērtāki, un viss būs kārtībā, jo ieguvām pārliecību.»

Pirmajā setā igauņi pakāpeniski palielināja pārsvaru savā labā (8:4, 20:14, 23:16) un bez nervu stīgu nospriegošanas uzvarēja ar 25:17. Pašā sākumā ar punktu gūšanu nesekmējās Romānam Saušam, Hermanam Egleskalnam un Ruslanam Sorokinam. Otrajā setā spēle uzbrukumā uzlabojās. Pēc Sauša precīzā sitiena Latvijas pārsvars pieauga līdz 12:8. Kad Deniss Petrovs ar bloku panāca 17:11, Igaunijas izlases treneris rumānis George Krecu pieprasīja otru pusminūtes pārtraukumu, bet mainīt spēles gaitu igauņiem vairs neizdevās - 25:16 pārliecinoša Latvijas uzvara. Trešā seta sākumā pagalam neveicās ar servju uzņemšanu, un izsēto (2:8) atgūt neizdevās. Zaudējums ar 19:25. Lai iegūtu vismaz vienu punktu, bija jāuzvar ceturtais sets, un latvieši parādīja raksturu. Epizodiski parādījās agresīva serve, un uzbrukumā līdera lomu nospēlēja Hermans Egleskalns (25:22). Izšķirošajā piektajā setā vēl bija cerīgais 9:10, bet tad uzbrukumā neapturams kļuva viens no Igaunijas izlases līderiem Roberts Tehts (12:15).

Pēc Vildes domām, daudzi sīkumi spēles gaitā pārvērtās zaudētos punktos. «Jākoncentrējas katrai pretinieku servei, bet mēs ar to tiksim galā. Šāda atmosfēra daudziem ir pirmoreiz, bet mēs centāmies. Abas komandas pazīst viena otru, pārsteigumu nav. Mums ir raksturs un gribēšana.» Treneris ar cerībām raugās Tallinas virzienā, kur notiks otrā spēle.

Divu spēļu summā uzvarētāju noskaidros pēc kopvērtējuma punktiem. Uzvara ar 3:0 vai 3:1 dod trīs punktus, panākums ar 3:2 - divus punktus. Zaudējums ar 2:3 ir viena punkta vērtībā, bet zaudējums ar 0:3 vai 1:3 komandu atstāj bez punktiem. Ja pēc divām spēlēm abām komandām būs vienāds punktu skaits, tiks spēlēts tā dēvētais zelta sets.

Latvijas izlase vienīgo reizi Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējusi pirms 21 gada Grieķijā, kad 1995. gada EČ finālturnīrā ieņēma 11. vietu. Vietu 2017. gada EČ finālturnīrā ir garantējušas jau 13 valstsvienības. Vēl trīs komandas kļūs zināmas pēc izslēgšanas spēļu rezultātiem. Citos pāros spēles beidzās trijos setos. Spānija pārliecinoši uzvarēja Grieķiju ar 3:0 (25:15, 25:21, 25:17). Turcija arī trijos setos uzveica Portugāli ar 3:0 (28:26, 25:14, 25:22).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Eiropas čempionāta kvalifikācija, izslēgšanas stadija
Latvija - Igaunija 2:3 (17:25, 25:16, 19:25, 25:22, 12:15)
Latvija: Egleskalns 27 punkti, Saušs 19 p., Sorokins 7 p.
Igaunija: Tehts 18 p., Puparts 12 p.
Atbildes spēle 9.X Tallinā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?