Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nepiekāpjas nevienā epizodē

Smagas uzvaras un bezierunu zaudējumi - tāda ir Rīgas Dinamo tendence šāssezonas Gagarina kausa izcīņā. Sestdien Dinamo un Ņižņijnovgorodas Torpdeo hokeja maratonā Jānis Sprukts otrajā pagarinājumā izvilka pilno lozi (4:3), savukārt svētdien spēles vidusdaļā praktiski uzvarētājs jau bija zināms (1:4), par spīti tam, ka rīdzinieki ķērās pie glābšanas salmiņa līdz spēles pēdējai sekundei. Pirmajā spēlē Torpedo uzvarēja ar 7:3, otrajā Dinamo papildlaikā ar 2:1. Piektā spēle sērijā līdz četrām uzvarām otrdien Ņižņijnovgorodā.

Pirms sērijas trešās spēles Dinamo leģionāru skaits saruka līdz četriem. Zviedram Frēdrikam Varjam muguras savainojuma dēļ sezona esot beigusies, tomēr treneriem uzbrukumā izvēlas iespēja tik un tā palika. Muguras liksta vairs tik ļoti nenomocīja Ģirtu Ankipānu (īsti labi jau vēl nav - tā pēc spēles atzina pats hokejists) un pēc diskvalifikācijas izciešanas par kautiņu HK Rīga spēlē Dinamo varēja pieteikt spēlei arī Māri Bičevski. Starp Juri Štālu un Aināru Podziņu izvēle krita par labu jaunībai. Šai ziņā tika aizšaust garām, jo jaunais Podziņš sev īsajā atvēlētajā laikā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par ripas izmešanu ārpus laukuma un turpmāko mača gaitu vēroja no rezervistu soliņa.

Trešā spēle bija uzskatāms piemērs tam, kā no šķietami bezcerīgas situācijas viss var sagriezties kājām gaisā. 27. minūtē Mārtiņš Cipulis saņēma noraidījumu līdz spēles beigām par uzbrukumu galvas rajonā. Rezultāts tobrīd bija mājiniekiem 1:3 nelabvēlīgs. Palikšana četratā, tā motivēja rīdzniekus, ka niknums lauzās uz āru pa visām vīlēm. Pretinieki pie pirmās izdevības tika svaidīti pa apmalēm, bet ātrais Miķelis Rēdlihs pamanījās nočiept ripu un kopā ar Ģirtu Ankipānu noorganizēt vārtu guvumu. Uz emociju viļņa tika panākts arī izlīdzinājums. «Zini, ja Cipulis nebūtu dabūjis piecu minūšu noraidījumu, mēs šo spēli neuzvarētu,» šajā it kā neloģiskajā galvenā trenera palīga Viktora Ignatjeva atzinumā bija liela daļa taisnības. Arī galvenais treneris Peka Rautakallio spēles izvērtējumā uzsvēra komandas spēju nenolaist rokas grūtā brīdī.

Protams, tika runāts arī par to, vai Cipulis bija pelnījis doties uz ģērbtuvēm. Abi treneri atzina, ka no soliņa epizodi nav īsti labi saskatījuši. Latvijas tiesneši ar bagātīgu stāžu, kuri darbojās brigādē ārpus laukuma, bija vienisprātis, ka, neskatoties uz to, ka viesu komandas spēlētājs bija galvu noliecis zemu, noraidījums bijis pamatots. Grozies kā gribi, uzbrukums galvas rajonā bijis, lai arī Mārtiņš centās pretspēlētāju ar sānu piespiest pie apmales.

Otrs izšķirošs brīdis bija spēles 45. minūtē, kad Krisu Holtu vārtos nomaninīja Māris Jučers. Iesākumā visi bija neizpratnē - kas noticis? «Aizturētā soda laikā slidoju mainīties, kad pēkšņi sajutu asas sāpes sānā,» pēcāk notikušo atcerējās Holts. Cik nopietns ir savainojums, uz karstām pēdām Kriss nezināja teikt. «No rīta piecelšos, un tad arī būs redzams.» Diemžēl jauna diena nepienāca ar labām ziņām. Sāpes nemazinājās un treneriem vajadzēja lūkoties HK Rīga virzienā. Svētdienas spēlei pieteikumā tika ierakstīts Kristers Gudļevskis. Pēc ieraksta Dinamo mājaslapā «nevarēs palīdzēt turpmākajos mačos» var noprast, ka Holts nebūs palīgs arī otrdienas spēlē, taču šajā situācijā kaut ko precīzi prognozēt ir ļoti grūti. Lielā mērā viss būs atkarīgs no Krisa pašsajūtas.

Holta savainojums deva iespēju Jučeram sevi apliecināt maksimālas spriedzes apstākļos. Iemests kaujas laukā, sestdien Māris laukumu atstāja laukumu kā uzvarētājs, savos vārtos neielaižot nevienu ripu. «Tas bija fantastiski. Es zinu, ko nozīmē tik atbildīgā brīdī iesaistīties spēlē. Tas nudien nav viegli,» vaicāts raksturot Jučera spēli, ar komplimentiem neskopojās Holts.

Pagarinājumā spēle jau ritēja līdz pirmajai kļūdai. Laikam jau nozīme bija tam, ka rīdzinieki pēdējās sezonās bija rūdījušies šādās situācijās. 2009./10. gada sezonā abi pagarinājumi Gagarina kausa izcīņā HK MVD tika zaudēti (4:5; 2:3), taču turpmākā bilance, ieskaitot sestdienas spēli ir iepriecinoša - no sešiem play-off pagarinājumiem pieci uzvarēti. Sestdien pēc Mārtiņa Karsuma īstajā laikā pareizajā vietā pie tālā vārtu stabiņa iznira Jānis Sprukts.

Pēc 94. minūšu hokeja maratona aktuāls bija jautājums - kā atjaunot spēkus līdz svētdienas cīņai. Pieredzējušais Ģirts Ankipāns skaidroja, ka atteiksies no «smagiem» ēdieniem. «Jāēd kaut kas viegls, ko organisms ātri pārstrādā un kuros arī ir ogļhidrāti. Svētdien gan pēc spēles es notiesāšu kārtīgu steiku.»

Divdesmit stundas līdz sērijas ceturtajai spēlei prasmīgāk tomēr bija izmantojuši viesi. Pussoli viņa bija priekšā gan slidojumā, gan domāšanas ātrumā. Rīdziniekiem, tiesa, bija arī sastāva zaudējumi. Atklājās, ka Aleksandrs Ņiživijs sestdienas spēles beigas sagaidījis ar sakostiem zobiem. Ripa bija trāpījusi pa roku un ārsti pēc mača konstatēja spēcīgu sasitumu. Otrdien izbraukuma spēlē Ņiživijs varētu būt spēlētājs. Cipulim Disciplinārā komisija piesprieda vienas spēles diskvalifikāciju.

Par gandrīz vai bezcerīgo 0:4 svētdienas spēles 25. minūtē Jučeru īpaši nevar vainot. Varbūt vienīgi pozīcijas izvēlē viņš varēja būt precīzāks, jo viesi ļoti meistarīgi ripas salidināja vārtu augšējos stūros. Rīdzinieku centieni lauzt spēles gaitu, spēlējot uz noteikumu pārkāpumu robežas taustāmu labumu nedeva. Torpedo izskatījās svaigāks un visas spēles garumā nospēlēja taktiski gudrāk.

Līdzsvars 2:2 sērijā nevienai no komandām it kā nedod priekšrocības, lai pie maksimālā spēļu skaita savas laukuma priekšrocības iegūs Torpedo. Milzīga nozīme tagad ir otrdienas spēlei Ņižņijnovgorodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 4
Dinamo 1
Torpedo 3 <

Gagarina kauss, 1. kārta
3. spēle
(1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0)
Dinamo R: K. Rēdlihs (M. Rēdlihs, Sprukts, vair., 5.), Ankipāns (M. Rēdlihs, J. Rēdlihs, maz., 28.), Hosa (Luseniuss, 36.), Sprukts (Karsums, M. Rēdlihs, 94.)
Torpedo: Krikunovs (Hiršovics, Varnakovs, 2.), Veske (Jevsejenkovs, Potapovs, 10.), Varnakovs (Krikunovs, 25.)
Dinamo R: Holts; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums,
J. Rēdlihs - Ozoliņš, Cipulis - Landmarks - Ņiživijs, Reķis - Sotnieks, Ankipāns - Luseniuss - Hosa, Meija - Bičevskis - Bukarts, Cibuļskis, Podziņš
Metieni: 61:40 (13:9, 14:8, 9:10, 25:13)
Soda minūtes: 29:12
Skatītāji: 10 730

Diena vērtē

Sestdien priecēja
Miķelis Rēdlihs
Māris Jučers
Ģirts Ankipāns

Der sapurināties
Jēkabs Rēdlihs
Arvīds Reķis
Ainārs Podziņš

Dinamo R 4
Dinamo 1
Torpedo 3 <

Gagarina kauss, 1. kārta
4. spēle
Sērijā: 2:2
(0:2, 1:2, 0:0)
Dinamo R: Ozoliņš (Landmarks, 39.)
Torpedo: Hietanens (Gorbunovs, Nilsons, 6.), Makarovs (Gorbunovs, 14.), Tērnbergs (Krikunovs, 22.), Hiršovics (Jevsejenkovs, Varnakovs, 25.)
Dinamo R: Jučers; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums,
J. Rēdlihs - Ozoliņš, Ankipāns - Luseniuss - Hosa, Reķis - Sotnieks, Meija - Landmarks - Bukarts, Štāls - Bičevskis - Podziņš, Cibuļskis, Upītis
Metieni: 26:20 (6:8, 13:7, 7:5)
Soda minūtes: 20:18
Skatītāji: 9030

Diena vērtē

Svētdien priecēja
Sandis Ozoliņš
Roberts Bukarts
Oskars Cibuļskis

Der sapurināties
Jānis Sprukts
Niklass Luseniuss
Marcels Hosa

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?