Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

No idejas autora par uzņēmēju - piecās dienās

Lai palīdzētu studentiem un topošajiem uzņēmējiem attīstīt savas inovatīvās biznesa idejas, šonedēļ Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) jau piekto gadu sadarbībā ar Latvijas augstskolām sāk bezmaksas mācību kursu Kļūsti par uzņēmēju piecās dienās. Decembrī tas tiks organizēts Rīgā sadarbībā ar Banku augstskolu, Liepājā sadarbībā ar Liepājas Universitāti, Daugavpilī sadarbībā ar RSEBAA Daugavpils filiāli, Cēsīs un Jēkabpilī sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība.

LIAA direktora vietnieks Māris Ēlerts uzsver, ka ikvienam, kurš jūt, ka viņa biznesa ideja būs dzīvotspējīga, noteikti ir jāizmanto iespēja to attīstīt. Kurss Kļūsti par uzņēmēju piecās dienās šajos gados ir apliecinājums tam, ka īsā termiņā iespējams apgūt jaunas zināšanas, smelties idejas un dalīties pieredzē ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem.

Kursā ietilpst piecu dienu teorētiskās mācības, kā arī pēcapmācību konsultācijas un pirmsinkubācijas pakalpojumi. Dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kā attīstīt savu biznesa ideju, kā izveidot biznesa plānu, kā veikt finanšu plānošanu un tirgus izpēti, kā organizēt mārketinga aktivitātes un piesaistīt investorus, sadarbības partnerus, klientus. Banku augstskolas (BA) projektu vadītāja Aija Rantiņa norāda: «Dalība šajos kursos ir lieliska iespēja potenciālajiem uzņēmējiem īsi un koncentrēti iegūt noderīgu informāciju, kas nepieciešama savas biznesa idejas attīstībai. Turklāt interese par kursa programmu ir ļoti liela. Tajā pieteikušies gan tādi, kuru ideja ir sākuma stadijā, gan tādi, kuri jau sākuši to attīstīt. Protams, mēs neceram, ka visi dalībnieki, kas piedalās kursā, kļūs par uzņēmējiem. Taču tā ir iespēja saprast, vai cilvēks vēlas veidot savu biznesu un ir tam gatavs.»

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka dalībniekiem iegūtās zināšanas bijušas vērtīgas un praktiski izmantojamas, turklāt vairāki sākuši veidot savu biznesu. Viens no veiksmes stāstiem ir dalībnieces Ilzes Apsītes ideja par atraktīvām, praktiski lietojamām un bērnu kustību koordināciju un domāšanu attīstošām somām. Patlaban viņa jau ir nodibinājusi savu uzņēmumu Ducis Variations un sākusi ražošanu. BA lektore un mācību kursa eksperte privātuzņēmēja Inga Uvarova uzsver: «Kursa ietvaros lekcijas esmu lasījusi vairākus gadus pēc kārtas un varēju novērot, ka dažas no pieteiktajām idejām patiešām ir perspektīvas - redzu tām nākotni. Dalībnieki, kuri piedalījās ar stingru mērķi attīstīt savu ideju, to arī izdarīja. Cilvēkiem šķiet, ka Rīgā ir daudz vietu, kur var apgūt biznesa ideju realizāciju, bet patiesībā tā nav - daudziem ir ieceres, bet viņi nezina, ar ko sākt. Tādēļ šie kursi ir tik vērtīgi, jo sniedz pirmo grūdienu.»

Biznesa ideju autoriem līdz 2014. gadam ir pieejamas arī citas LIAA organizētas atbalsta aktivitātes. Vairāk var uzzināt www.liaa.gov.lv vai klātienē LIAA Klientu apkalpošanas nodaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?