Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Noliec īrus ar viņu ieročiem

Astotdaļfināla stadijā atsevišķā spēlē jebkura komanda var uzvarēt jebkuru, un nešaubīgi paziņot uzvarētāju jau pirms spēles ir grūti. To Euro 2016 izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā apliecināja gan horvātu futbolisti, kuri spiesti doties mājās pēc 0:1 zaudējuma papildlaikā Portugālei, lai gan likās dominējam laukumā, gan ziemeļīri, gan īri, kurus no salda revanša Francijai par negodīgo zaudējumu 2010.

gada Pasaules kausa kvalifikācijas play-off mačā (toreiz pēc izšķirošo vārtu guvuma ar roku uz DĀR brauca Francija) glāba mājinieku pussarga Antuāna Grīzmana aktivizēšanās otrajā puslaikā - 1:2.

No Euro 2016 neviena Lielbritānijas komanda izstāties negrasījās. Divu debitanšu duelī Velsa nolieca Ziemeļīriju (1:0). Velsas izlase, iespējams, palikusi bez sava kapteiņa Ešlija Viljamsa. Spēles beigās viņš cieta sadursmē ar savu komandas biedru Džoniju Viljamsu. «Nākamās 24-28 stundas viņam būs izšķirošas,» uzreiz pēc uzvaras sacīja Velsas izlases galvenais treneris Kriss Koulmens, atklājot, ka aizsarga plecam paredzēta rūpīgāka izmeklēšana. Koulmens gan atzina, ka ziemeļīri šajā spēlē bija mazliet labāki un izveidoja vairāk vārtu gūšanas iespēju. «Tomēr es labāk piedalos ceturtdaļfinālā nekā braucu mājup ar labāku sniegumu,» viņš paskaidroja.

Interesanti pēc spēles izteicās Velsas līderis Gerets Beils. «Mēs zinājām, ka šī būs nesmuka spēle. Nenoniecinu Ziemeļīriju - viņi mums sagādāja patiešām daudz problēmu,» turnīrā trīs vārtus guvušais Beils norādīja uz to, cik atšķirīgs mēdz būt spēļu raksturs pret pretiniekiem, pret kuriem velsieši nevar spēlēt pretuzbrukumos, bet ir spiesti diktēt noteikumus patstāvīgi.

Svētdienas agrajā spēlē jau otrajā minūtē īri izvirzījās vadībā pret mājinieci Franciju. Pamatotu 11 metru soda sitienu par Pola Pogbas pārkāpumu realizēja Robijs Breidijs. Pogba, no kura šajā turnīrā visi bija gaidījuši vairāk, ļoti centās laboties, taču «iesper pa bumbu vai pretiniekam» manierē aizvadītajā spēlē īri prasmīgi bremzēja tempu. Interesanti gan, ka Francija pie labākajām iespējām atspēlēties tika pēc uzvarētajām gaisa divcīņām «otrajā stāvā», kurā īri un briti ir tradicionāli spēcīgāki. Vēl jo vairāk pārsteidza, ka izlīdzinājumu, sitot bumbu ar galvu, panāca 175 centimetrus garais Grīzmans, kuru īri atstāja nepieskatītu.

Bez uzvarām pamatlaikā

«Jums vajadzētu redzēt atmosfēru ģērbtuvē. Es vēl nekad nebiju redzējis tik daudz asaru. Labākā komanda dodas mājup. Taču tāds ir futbols...» pēc zaudējuma Portugālei sacīja horvātu pussargs Ivans Rakitičs. «Atslēga bija tajā, ka zinājām, kā aizsargāties. Mums izdevās noturēties aizsardzībā un uzbrukt pareizajos brīžos. Šī ir spēcīga Horvātijas izlase, ar lieliskiem spēlētājiem. Mums paveicās ar visu, ko 120 minūšu laikā paveicām,» veiksmes līdzās stāvēšanu nenoliedza uzvaras vārtu autors Rikardu Kvarešma.

«Šī bija ļoti taktiska spēle. Portugāle centās iegūt iniciatīvu, taču Horvātija mums to neļāva. Tad Horvātija centās diktēt noteikumus, un mēs to neļāvām viņiem. Mums pretī stājās apbrīnojama komanda, tāpēc rēķinājāmies ar saspringtu spēli,» Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs pirmoreiz turnīra gaitā izteica komplimentus saviem pretiniekiem. Portugāle tikusi ceturtdaļfinālā, neuzvarot turnīrā nevienu pašu spēli pamatlaikā.

«Nākamreiz, lūdzu, bez tāda trillera!» Polijas prezidents Andžejs Duda tviterī apsveica savu valstsvienību ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Čerdana Šakiri brīnišķīgie vārti šķērītē lika uz mirkli apšaubīt, vai turpināsies sērija, ka, Jakubam Blaščikovskim gūstot vārtus, poļi nekad nezaudē, tomēr pēcspēles sitienos aukstasinīgāko poļu sērija turpinājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šveice 1
velsa 1
horvātija 0

*Pēcspēles sitienos uzvarēja ar 5-4

Vārti: Šakiri 82. - Blaščikovskis 39.
55% bumbas kontrole 45%
29 (7) sitieni (pa vārtiem) 21 (5)
Varonis: Gžegošs Krihovjaks. Šveicietis Čerdans Šakiri guva, iespējams, turnīra skaistākos vārtus, taču izšķirošo pēcspēles sitienu realizēja Krihovjaks.

Šveice 1
velsa 1
horvātija 0

Vārti: Makaulijs (s.v.) 75.
55% bumbas kontrole 45%
7 (1) sitieni (pa vārtiem) 6 (3)
Varonis: Gerets Beils. Izpildīja savas komandas vienīgo sitienu pa vārtiem un piespēlēja vārtu guvumā, ko pēc būtības ar dvašu pretiniekam Geretam Makaulijam pakausī guva Hals Robsons-Kanu.

Šveice 1
velsa 1
horvātija 0

Vārti: Kvarešma 117.
59% bumbas kontrole 41%
17 (0) sitieni (pa vārtiem) 5 (2)
Varonis: Pepe. Pretiniekus nesaudzējošais centra aizsargs pamanījās regulāri it kā netīši uzsist horvātiem pa vārīgajām vietām. Arī bez tā viņš bija stabils aizsardzībā un turēja Portugāli virs ūdens ilgu laiku.

Šveice 1
velsa 1
horvātija 0

Vārti: Grīzmans 58., 61. - Breidijs (11 m) 2.
60% bumbas kontrole 40%
24 (10) sitieni (pa vārtiem) 6 (2)
Varonis: Antuāns Grīzmans. Pirmajā puslaikā neredzamais pussargs uzplauka pēc pārtraukuma, kad tika pārvietots pozīcijā zem smailes uzbrucēja. Olivjē Žirū izkaroja brīvu vietu Grīzmanam. Daudz netrūka, lai būtu turnīra pirmais hat-trick.

Šveice 1
velsa 1
horvātija 0

Vārti: Boatengs 8., Gomess 43., Drakslers 63.
59% bumbas kontrole 41%
19 (7) sitieni (pa vārtiem) 7 (2)
Varonis: Juliāns Drakslers. Rezultātam esot 1:0 vāciešu labā, slovāki cerība par iespējamo atspēlēšanos vēl aizvien bija dzīva, taču Drakslera solo gājiens otrajos vārtos un trešie vārti to nokāva.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?