Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nometnes bezdarbnieku bērniem visdrīzāk nebūs

Pētot privātu nometņu organizētāju piedāvātās cenas, it sevišķi ģimenei ar vairākiem bērniem, šāda vasaras atpūta rādās teju ekskluzīva. Tomēr bez privātām nometnēm, kas nedēļā vecākiem izmaksā, sākot no 100 līdz 200 latiem, iespējams atrast arī pašvaldību atbalstītas, kurās jāšķiras no daudz mazākas summas.

Daļa no tām ir pilnībā par brīvu. Šogad Labklājības ministrija (LM) bija plānojusi īpaši atbalstīt bērnus no bezdarbnieku ģimenēm un rīkot no Eiropas Savienības struktūrfondu (ESF) līdzekļiem pilnībā apmaksātas diennakts nometnes divu nedēļu garumā, tomēr ievilcies saskaņošanas process ar Finanšu ministriju (FM), tādēļ iecere visdrīzāk paliks uz papīra.

LM plānā 6-12 gadu veciem bezdarbnieku bērniem bija paredzētas divu nedēļu ilgas vasaras nometnes, kur katram bērnam 248 latu apmērā segtu izmitināšanu, ēdināšanu un lietderīgu laika pavadīšanu. Viņu vecāki tikmēr apgūtu dažādas darba metodes. Šogad šādu iespēju varēja piedāvāt 50 bērniem, nākamgad -350, vēl pēc gada - 200. «Šobrīd notiek saskaņošanas process ar institūcijām, konkrēti ar FM, kur viņi vēlas, lai vairāk pamatojam izdevumus un pasākumu lietderību. Tādēļ nevaru šobrīd pateikt, vai šis pasākums īstenosies vispār,» Dienai stāsta LM pārstāve Līga Emule-Konone.

Rīgas dome (RD) šogad atbalsta 126 izglītības iestāžu un 63 nevalstisko organizāciju (NVO) rīkotas nometnes, kopā tam atvēlot ap 350 000 latu, stāsta domes pārstāve Sarmīte Baltmane. Atklātajās jeb dienas nometnēs ir iespēja piedalīties ikvienam rīdziniekam atbilstošā vecumā, taču tiek rīkotas arī īpašas nometnes konkrētu pulciņu vai sporta skolu dalībniekiem. «Izglītības iestāžu nometnēm tie ir 281†000 latu, papildu finansējumu piešķir arī konkursa kārtībā atbalstītajām NVO organizētajām nometnēm, kas veido 59 878 latus. Konkrēto bērnu skaitu, cik pieteiksies nometnēm, mēs vēl nezinām. Tādēļ matemātiski izdalīt, cik latu sanāk vienam, varēs tikai tad, kad būs pieteikušies bērni,» stāsta S. Baltmane. Ielūkojoties RD portālā e-skola.lv, kur atrodama informācija par rīkotajām nometnēm, redzams, ka vecāku līdzmaksājums par ēdināšanu un dažādu pasākumu apmeklēšanu dienas nometnēs nedēļā vidēji ir ap 30 latiem.

Jelgavas pašvaldības pārstāve Gunta Auza Dienai stāsta, ka no pilsētas budžeta šovasar atbalstīs 16 dienas nometnes, notiks mācību iestādēs. Katrā no tām aicina piedalīties 10 līdz pat 50 bērnu, un vienai skolai tiek atvēlēts finansējums 900 latu apmērā. Savukārt Jelgavas bērnu un jauniešu centrs Junda rīkos dienas nometnes ārpus pilsētas teju visas vasaras garumā. Tajās vecākiem katru dienu ir jāmaksā līdzmaksājums piecu latu apmērā, lai segtu ceļa un ēdināšanas izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?