Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Noturējās uz trim vaļiem

Droša vārtsarga Artūra Kuģa iesaistīšanās spēlē veiksmīgi papildināja uzbrukuma līderu Daiņa Krištopāna un Aivja Jurdža pūliņus pie pretinieku vārtiem, lai Latvijas handbola valstsvienība otrā puslaika sākumā salauztu Grieķijas izlases pretestību 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Dobelē (31:22).

Spēles diena sākās ar nelāgu ziņu - iepriekš treniņā neveiksmīgu kritienu piedzīvojušā kapteiņa Ingara Dudes pleca kondīcija nebija kļuvusi labāka, iecērtot pamatīgu robu komandas līnijas pozīcijā. Plīsumu gan neesot, taču tik un tā nāksies izlaist divas trīs nedēļas un sestdienas spēlē pret Ukrainu viņš palīdzēt nevarēs. Cik nu varēja, kapteini centās aizvietot vietējā kluba Tenax līnijnieks Egils Politers, taču viņam jaudas cīņā par vietu vārtu priekšā ne vienmēr pietika, turklāt spēles beigās handbolistu pārsteidza kāda alerģiska reakcija. Jāņem vērā, ka pret krietni būdīgākajiem Ukrainas spēlētājiem sestdien cīņa pie vārtiem būs vēl sarežģītāka.

Cīņā ar grieķiem ilgstoši neizdevās noturēt aizsardzību, taču laukuma otrajā pusē spoži bija Dainis Krištopāns un Aivis Jurdžs, kuri guva 14 no pirmajiem 18 komandas vārtiem. Tikai tad, kad Latvijas izlase otrajā puslaikā bija ieguvusi izšķirošo pārsvaru, iniciatīvu uzbrukumā drošāk uzņēmās pārējie spēlētāji.

Lūzumu spēlē palīdzēja radīt pārliecinoša vārtsarga Artūra Kuģa iesaistīšanās spēlē pirmā puslaika beigās. Lai gan vienā no pirmajām epizodēm Kuģis pēc sadursmes ar pretinieku palika guļam uz zāles grīdas, pēc komandas ārstes aprūpes viņš drīz vien bija gatavs turpināt atvairīt grieķu raidītās bumbas, kas puslaika beigās ļāva iekrāt triju vārtu pārsvaru, bet 5:1 izrāviens pēc pārtraukuma faktiski pielika punktu cīņai par uzvaru - grieķiem vairs netika dota iespēja atspēlēties. «Tikai darīju savu darbu. Ne jau es viens tos vārtus sargāju, palīdzēja visi aizsardzības spēlētāji,» pieticīgi savu lomu panākuma kaldināšanā vērtēja Kuģis. «Patīkami, ka treneris man uzticējās, kaut arī zināja, ka šobrīd neesmu labākajā kondīcijā. Ņēma vērā arī to, ka man labāk patīk iesaistīties spēlē no beņķa.» Vārtsargs izcēla treneru paveikto, norādot uz pretinieku vājajām un stiprajām vietām, ko arī izdevies izmantot. «Ļoti labi kvalifikācijas ciklu sākt ar šādu uzvaru, jo tā ļaus nākamajās spēlēs cīnīties ar vēl lielāku pārliecību par saviem spēkiem,» uzsvēra Kuģis.

Jau sestdien kvalifikācijas cikla otrajā spēlē Latvijas komandu gaida grupas favorītu ukraiņu pārbaudījums Kijevā. Pretēji augumā nelielajiem un ātrajiem grieķiem Ukrainas komanda ar vairākiem divmetriniekiem sastāvā ir pavisam cita stila komanda. «Tā piekopj tādu Austrumeiropai raksturīgu spēka spēli. Viņiem ir ļoti gari metēji, kurus nebūs viegli noturēt aizsardzībā,» tobrīd vēl neziņā par savu iespējamo dalību pirmajās spēlēs sacīja Ingars Dude.

Ukraiņi turnīru sāka ar graujošu uzvaru Kiprā (27:13). Cīņu par dalību pasaules čempionātā turpinās tikai grupas uzvarētājs, tāpēc, iespējams, tieši sestdien Kijevā lielā mērā izšķirsies latviešu izredzes pacīnīties par šo pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 31
Grieķija 22

pēc puslaika 15:12
Pasaules čempionāta kvalifikācija
Latvija: Krištopāns 8, Jurdžs 7, Politers 3, Tuminskis 3, Veršakovs 3, Laganovskis 2, Pavlovičs 2/1, Arājs 1, Kreicbergs 1, Lielais 1/1
Kipra - Ukraina 13:27
8.XI Ukraina - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bagāts, mītisks un nesodāms? II daļa

Izveidojis vispopulārāko sociālo tīklu Krievijā, kura novērtējums 2014. gadā svārstījās diapazonā viens līdz trīs miljardi dolāru, Pāvels Durovs izjuta milzīgu spiedienu no miljardieru, vals...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?