Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pamazām atklāj trases viltības

Ar Soču ledus trases virāžām pirmajos kamaniņu braucēju treniņos sekmīgi ticis galā Latvijas vīriešu izlases līderis Mārtiņš Rubenis, bet tās saimnieku pirmās viltības piefiksējuši skeletonisti, kuri trasē devās trešdien vakarā. Kamēr mūsu sportisti vēl gatavojas, jau ceturtdien 2014. gada ziemas olimpisko spēļu sacensības sāks snovbordisti, frīstailisti un daiļslidotāji.

Pirmajos oficiālajos treniņos no dāmu starta Mārtiņš Rubenis sasniedza trešo labāko laiku, bet trešdien jau no ierastā kungu starta, piedaloties arī mājiniekiem, viņam bija sestais rezultāts. Skaidrs, ka pēc šiem rezultātiem nopietnus secinājumus izdarīt nevar, jo kamaniņnieki vēl tikai pārbauda kamanu un slieču «uzvedību» trases virāžās, taču priecē, ka latvietis arī tajos ir starp vadošajiem.

Trešdienas vakarā olimpisko ledu pirmo reizi pārbaudīja Latvijas lielākās olimpiskās cerības - skeletonisti. Komandas treneris Dainis Dukurs sarunās ar medijiem norādījis, ka treniņbraucienos galvenais uzdevums esot atrast pareizās slieces paredzamajiem siltajiem laika apstākļiem. «Olimpiskajā trasē esam braukuši nelielos plusos, taču šobrīd sacensību laikā tiek prognozēta +15 grādu temperatūra. Tik siltā laikā neesam braukuši, tāpēc nezinām, kā reaģēs tehnika. Visu nāksies izdomāt un nolemt uz vietas,» citēts Dukurs. Intervijā Rīta Panorāmai treneris norādījis arī to, ka būs īpaši jāseko līdzi ledus gatavošanai, jo pirmie novērojumi liecinot, ka mājinieki sacensībām gatavojušies patiešām nopietni. Piemēram, trases pirmajos 30 metros startā esot pat četras laika ņemšanas vietas, kā arī izveidotas trīs ūdens liešanas sistēmas - karstā, aukstā, bet trešajā ūdens neesot. Sportisti apzinoties, ka lieliskajai Pasaules kausa sezonai Sočos nozīmes vairs nebūšot, jo viss sākas no jauna. «Jāveic četri stabili braucieni. Vēl mazliet veiksmes, un es domāju, ka tas potenciāls ir gana liels, lai sasniegtu labu rezultātu,» raidījumā sacīja treneris. Krievijas sportisti, starp kuriem ir arī brāļu Martina un Tomasa Dukuru potenciāli bīstamākais konkurents Aleksandrs Tretjakovs, pirmos treniņus gan izlaiduši.

Jau dienu pirms atklāšanas ceremonijas olimpiskās sacensības sāksies snovborda, frīstaila un daiļslidošanas dažādās disciplīnās. Tieši snovbordisti pēdējās dienās sacēluši lielāko troksni, radot papildu raizes sacensību rīkotājiem. Pēc daudzu domām pārlieku bīstamajā Slopestyle disciplīnai paredzētajā trasē kritienus piedzīvojuši jau trīs sportisti, arī favorīti uz godalgām, un pat pēc tās pārveidošanas no dalības sacensībās atteicies viens no pasaules slavenākajiem snovbordistiem amerikānis Šons Vaits. «Potenciālais risks gūt savainojumu ir pārāk liels, lai es apdraudētu savus pārējos olimpiskos mērķus,» portāls USA Today citējis sportistu. Viņa kroņa disciplīna ir sacensības snovborda rampā, kur viņš izcīnīja olimpisko zelta godalgu 2006. gada spēlēs Turīnā un četrus gadus vēlāk Vankūverā. «Protams, tas bija grūts lēmums, jo zinu, cik lielas pūles pieliktas, lai šo disciplīnu iekļautu olimpiskajā programmā. Tas būs vēsturisks notikums, kura daļa vēlējos būt arī es,» atzinis sportists. Dažs konkurents Vaita lēmumā saskatījis bailes zaudēt, nevis gūt savainojumu.

Ar kvalifikācijas sacensībām snovborda Slopestyle disciplīnā ceturtdien pulksten 8 tiks atklātas olimpiskās sacensības. Tās tiešraidē būs redzamas Viasat Sport Baltic, bet dienas vidū arī ierakstā LTV7 kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Olimpiāde

Ceturtdienas programma
8.00 Snovborda Slopestyle kvalifikācija vīriešiem (VSB)
12.00 Snovborda Slopestyle kvalifikācija sievietēm (VSB)
16.00 Frīstaila mogula kvalifikācija sievietēm (VSB, LTV7)
17.30 Daiļslidošanas īsā programma vīriešiem (VSB, LTV7)
19.10 Daiļslidošanas īsā programma pāriem (VSB, LTV7)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?