Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Policija pat nepierakstīja manu vārdu

Lai arī policijā ar narkotikām saistīti noziegumi skaitās prioritāte, kāds incidents pagājušajā nedēļā Grīziņkalnā par to nebūt neliecina. Proti, Valentīndienas pēcpusdienā, kad Inese ar vīru un bērniem pastaigājusies pa parku un brīdi no ģimenes bijusi nostāk, viņai klāt pienākuši divi pusaudži un, piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, likuši atdot telefonu. Inese spriež, ka abi bijuši narkotiku lietotāji. Par laimi, telefons sievietei atņemts netika, vēlāk arī ieradās policija, taču, tā kā narkomāni jau bija devušies prom, aizbrauca arī policija, pat nenoskaidrojot cietušās personību.

Notikušo Inese joprojām atceras ar jūtamu satraukumu balsī. «Pienāca divi padsmitgadnieki ar tukšām, stiklainām acīm un jautāja, vai neesmu atradusi viņu nozaudēto telefonu. Teicu, ka nē,» atceras Inese, kurai rokās tobrīd bija pašas telefons, ko viņa pasteidzās ielikt mēteļa iekškabatā.

Pusaudžus neatrada

Viens no jauniešiem tad esot izvilcis pistolei līdzīgu priekšmetu un piedraudējis sievietei, pieprasot atdot telefonu. «Rokas nepalaida, jo acīmredzot nobijās, ka tuvumā ir cilvēki. Taču tie, kuri pamanīja ieroci, domāju, mēģināja attālināties no notikuma vietas, nevis nākt palīgā,» secina Inese. Mēģinot attālināties no konflikta vietas, Inese paralēli izvilka telefonu un zvanīja policijai, par to skaļi brīdinot abus zēnus. «Šie apgalvoja, ka arī izsaukuši policiju, kura mani pārmeklēšot un atradīšot viņu telefonu,» stāsta Inese, kura izsauca policiju, panāca vīru un devās māju virzienā. «Taču nekur tālu neaizgājām, jo abi jaunieši mums sekoja. Pēc desmit minūtēm vēlreiz zvanīju policijai. Latgales priekšpilsētas policijas ekipāža jau bija ceļā. Abi pusaudži, saprotot, ka esmu izsaukusi policiju, raitā solī devās citā virzienā,» atceras Inese, kura visvairāk ir sašutusi nevis par narkomāniem, bet gan par policijas rīcību. «Viņi tikai noskaidroja abu zēnu pazīmes un pat nepajautāja manu vārdu. Uz kurieni viņi devās, ko viņi meklēja vai nemeklēja, nav pilnīgi nekādas skaidrības.» Latgales priekšpilsētas iecirkņa priekšnieks Vladimirs Stoļarovs Dienai apstiprināja, ka izsaukums 14.februārī ap plkst.16.00 uz Lauku un Pērnavas ielas stūri ir bijis. Policijas darbinieki izbraukuši, aprunājušies ar cietušo sievieti, piefiksējuši viņas mobilā telefona numuru, noskaidrojuši uzbrucēju pazīmes un devušies meklēt abus pusaudžus. Pēc viņa teiktā, todien iecirkņa dežurants kopumā fiksējis 47 izsaukumus, tāpēc policija nav spējusi ierasties ātrāk. Vēlāk pusaudžu meklējumi nav vainagojušies panākumiem - par to policijas iecirkņa žurnālā izdarīta atzīme -, tādēļ pieņemts lēmumus nesākt kriminālprocesu, jo noziedzīga nodarījuma sastāvu šajos notikumos iecirkņa inspektori neesot saskatījuši, saka V.Stoļarovs.

Policijas ačgārnība

Kā izrādās, jau pēc policijas ekipāžas aizbraukšanas pie Ineses pienākuši vēl divi zēni, kuri redzējuši notikušo un pastāstījuši, ka uzbrucēji mācās Juglas 4.internātskolā. «Abi zēni teica, ka šie tur mācās, bet stundas neapmeklējot,» atstāstīja Inese. Šo informāciju V.Stoļarovs solīja pārbaudīt: «Tā ir lietderīga informācija. Ja tā apstiprināsies, iespējams, zēnus atradīsim.» Šāda notikumu ķēde gan parāda, ka policija nevis fiksē noziegumu un tad meklē vainīgos, bet labākajā gadījumā cenšas atrast vainīgos un tikai tad fiksēt noziegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?