Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Pusdienas pēc Lielās talkas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Grilēts ananass ar mango jogurtu 3. Apcep ananas

Sastāvdaļas 2 personām: 1/2 gatava ananasa, 1 mango, 200 g bezpiedevu jogurta, medus, piparmētras

Sagatavošanās mājās
1. Nomizo ananasu un sagriež šķēlītēs.
2. Nomizo mango un izņem kauliņu, sablenderē ar jogurtu un medu, pievieno mazliet smalki sagrieztas piparmētras.
Pie ugunskura vai uz grila

3. Vāra, kamēr saldais kartupelis kļūst mīksts. Pi

Sastāvdaļas 2 personām: 1 liels saldais kartupelis (batāte), 1 sīpols, 2 ēd. k. sojas mērces, 1 ķiploka daiviņa, mazliet ingvera, čili (pēc vēlēšanās), eļļa, 1-2 ēd. k. karija pastas (vai pulvera), 2 ēd. k. grauzdētu zemesriekstu, svaiga kinza, 0,2 l kokosriekstu piena, sāls, 1 laims, 0,4 l dārzeņu buljona (var aizvietot ar ūdeni)
Sagatavošanās mājās
1. Saldo kartupeli, sīpolu, ingveru un ķiploku nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Apgrauzdē zemesriekstus pannā vai krāsnī bez eļļas, sagriež laimu daiviņās, sasmalcina kinzu.
Pie ugunskura
2. Uzkarsē lielo katlu, ielej mazliet eļļas, iemet sīpolu, ķiploku un saldo kartupeli. Kad tie kļūst gaiši brūni, pievieno kariju un ļauj dažas sekundes pagrauzdēties, aktivizējot karija aromātu. Pievieno ingveru (pēc izvēles pievieno čili, ja esat gatavi īstai uguns zupai!) un pārlej dārzeņu buljonu vai ūdeni.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 2 personām: 1 zandarts, timiāns, sarkanā paprika, 1/4 citrona, čabatas maize, olīveļļa, rukola. Tapenādei: 200 g olīvu bez kauliņiem (iesaku Kalamata, bet var izmantot arī citas), 1 ķiploka daiviņa, 1 tējk. kaperu, 100 ml olīveļļas, 1 anšovs, dažas pētersīļa lapas, ēdamkarote saulē kaltētu tomātu

Sagatavošanās mājās
1. Ja zandarts nav tīrīts, tad notīra, izņem asakas un sagatavo fileju. Uz galda uzliek foliju, uzpilina mazliet olīveļļas, vidū liek zandarta fileju. Virsū liek mazliet timiāna un šķēlēs sagrieztu papriku, aizver ļoti cieši.
2. Sablenderē visas tapenādes sastāvdaļas un pievieno mazliet citrona sulas un rīvētu citrona miziņu. Sagriež čabatu, uzpilina olīveļļu. Nomazgā rukolu.
Pie ugunskura vai uz grila
3. Liek uz restēm folijā ietīto zandartu, pa laikam apgriež. Kad no paciņas sāk nākt tvaiks, to novieto mazāk karstā apvidū un atstāj uz vēl dažām minūtēm, tad zivs ir gatava.
4. Apgrauzdē čabatu, uz čabatas uzpilina mazliet olīveļļas, uzsmērē gatavo tapenādi, uzber rukolu un liek virsū ugunskurā cepto zivi.
Pietrūkst tikai mazliet auksta baltvīna - siltākās dienās iesaku papildināt pusdienas ar Vino verde vai Riesling!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?