Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Re & Re nespēj uzrādīt dokumentus par VID ēkas logiem

Jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas īpašais dizaina elements ir logi, un tieši peripetijas ap tiem kļuvušas par šķērsli projekta nodošanai ekspluatācijā. Tikai par piekto daļu no ieliktajiem logiem būvnieks spēj uzrādīt nepieciešamo dokumentāciju.

LNT raidījums Top 10 ziņoja, ka būvnieks Re & Re logu izgatavošanai un ievietošanai slēdzis līgumu ar apakšuzņēmēju Montāžnieks D, kurš nav spējis norēķināties par materiāliem, jo Re & Re kavējies ar maksājumiem. Būvnieks savukārt vaino apakšuzņēmēju, norādot, ka darbs bijis nekvalitatīvs un nav izpildīts laikā. Turklāt Montāžnieks D esot «izvēlējies pazust no objekta», tāpēc nekas cits nav atlicis, kā slēgt līgumu ar citu apakšuzņēmēju.

Projekta attīstītāja Biroju centrs Ezerparks pārstāve Marta Krivade Dienai atklāj, ka Re & Re spējis uzrādīt deklarācijas tikai par 700 logiem, bet kopā esot aptuveni 3500. «Runa nav par kvalitāti. Mēs prasām būvniekam uzrādīt tā saucamās atbilstības deklarācijas. Kaut kādu iemeslu dēļ viņi nevar uzrādīt šīs deklarācijas tiem logiem, kurus nav izgatavojis Montāžnieks D,» skaidro M. Krivade. Viņa norāda, ka projekta attīstītājs nupat nosūtījis oficiālu pieprasījumu pēc paskaidrojuma par notikušo.

Problēma radusies apakšuzņēmēju ķēdītē. Re & Re savam apakšuzņēmumam Montāžnieks D neesot samaksājis vairāk nekā 150 000 eiro, tāpēc Montāžnieks D nav varējis norēķināties ar saviem apakšuzņēmumiem, piemēram, stikla pakešu izgatavotājiem.

Re & Re projekts ekspluatācijā bija jānodod jau janvāra beigās. Vairākas reizes termiņš atlikts, tagad mērķis esot 31. marts. Līdz ar šo kavēšanos darbu noteiktajā laikā nespēj izpildīt arī uzņēmums Inspecta, kuram līdz 10. februārim bija jāsagatavo audita ziņojums par ēkas kvalitāti. «Inspecta gala ziņojumu sagatavot nespēj, jo Re & Re nav iesniedzis vajadzīgo dokumentāciju,» skaidro M. Krivade.

Re & Re Dienai apgalvo, ka visa nepieciešamā dokumentācija tiekot gatavota: «Izpilddokumentācija atrodas izskatīšanā pie būvniecības procesā iesaistītajām pusēm. Kopā ar pasūtītāju, kā arī atbildīgajām valsts institūcijām tiek veiktas pārbaudes, testi, regulēšana un paveikto darbu pieņemšana,» skaidro uzņēmuma pārstāve Mārīte Straume. Viņa bilst, ka kavēšanās notiek, jo «būvdarbu gaitā no pasūtītāja puses tika iesniegti papildinājumi un ievērojamas izmaiņas pašā projektā».

To, ka pēc traģēdijas Zolitūdes Maxima būvnieki tik viegli vairs netiks cauri, apliecina gan attīstītājs, gan arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane. «Papildu pārbaudes veiksim tad, kad mums prasīs sniegt atzinumu, vai dokumentācija bijusi atbilstoša. Kontrole būvlaukumos līdz šim notikusi kūtri. Pērn veicām dažas pārbaudes, bet pirms tam mēs gadiem to nebijām darījuši,» atzīst S. Gertmane.

Jānorāda, ka tas nav pirmais gadījums, kad uzplaiksnījušas runas par to, ka Re & Re VID ēkas būvniecībā nav norēķinājies ar pakalpojuma sniedzējiem. Februāra sākumā raidījums Nekā personīga vēstīja, ka uzņēmums Latvijas ceļu būve par paveikto nav saņēmis 32 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?