Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Savinjona blūzs

Vecajā vīna pasaulē rudens ir ražas laiks. Visa uzmanība tiek veltīta jaunās ražas kvalitātei un apjomam, tiek izteikti vērtējumi un prognozes. Priecīgi par vīnogu kondīciju šogad var justies Itālijas dienvidu apgabalu vīndari. Šampaņā solās gūt ļoti labu izejmateriālu pildīšanai pudelēs. Nepaveicies ar klimatiskajiem apstākļiem ir Itālijas Veneto apgabalā, sarežģīts gads bijis Toskānas vīnogu audzētājiem. Tikmēr Jaunajā pasaulē viss atkal tikai sākas - briest pumpuri, un pavisam drīz vērsies priekškars jaunajai vīna ražai.

Elephant Hill Sauvignon Blanc

Ģimenes uzņēmums Elephant Hill izveidots divtūkstošo gadu sākumā Jaunzēlandes ziemeļu salas austrumu piekrastē, un, daudzu ekspertu atzīts, tas salīdzinoši īsā laikā ir kļuvis par etalonu augstvērtīgam un kvalitatīvam vīnam. Ultramodernajā vīna darītavā tiek veidoti ļoti atšķirīgi stila vīni. Vīnogu šķirņu daudzveidība nodrošina plašu vīna klāstu.

Elephant Hill radītais Sauvignon Blanc izceļas ar gaišu un vieglu stilu. Patiesi hrestomātisks, tas veidots no aristokrātiskas šķirnes un sniedz lielisku baudījumu autentiska baltvīna cienītājiem. Vīna nobriešanai ir veltīti vairāki mēneši nerūsējošā tērauda tvertnēs, un tas nav iepazīstināts ar ozolkoku. Tam piemīt maiga metāliski zeltaina krāsa ar mirdzošu zaļganu atspulgu, intensīvs ziedu valsts un citrusaugļu aromātu salikums, kuru veiksmīgi papildina lieliski sabalansēta garša.

Kleine Zalze Family Reserve Cabernet Sauvignon

Iepazīstot Dienvidāfrikas vīndaru sniegumu, bieži nākas pārliecināties par interesantām tradīcijām un augstvērtīgu vīnu kvalitāti. Stellenbosa ir viens no slavenākajiem Dienvidāfrikas vīnu reģioniem. Tas atrodas mazliet vairāk nekā četrdesmit kilometru no Keiptaunas ziemeļrietumos. Kleine Zalze ģimenei pieder vīnadārzi, kas ražo augstvērtīgus baltos un sarkanos, kā arī izteiksmīgus sārtos vīnus. Uzņēmuma vēsture aizsākusies septiņpadsmitā gadsimta nogalē - 1695. gadā. Tomēr tikai pēdējos desmit gados uzņēmuma vārds kļuvis par sinonīmu augstākās kvalitātes vīniem.

Kleine Zalze Cabernet Sauvignon piemīt tumša, piesātināta sarkana krāsa. Vīns jau pirmajos mirkļos nepārprotami nodemonstrē savu lielisko raksturu un spēku. Komplicēts un spraigs aromāts ar gatavu ogu un augļu salikumu, kuru papildina kafijas un šokolādes smarža. Pārliecinoša, kupla garšas struktūra, ar izteiksmīgu miecvielu pēcgaršu. Tā ir līdzena un plūstoša, svaiga, bez īpašas agresivitātes. Vīna pavadītais laiks jaunās franču ozolkoka mucās piešķīris tā smaržai maigu vanilīna pieskaņu. Vīns uzrādīs teicamas spējas sadarboties kombinācijā ar liellopa gaļas ēdieniem, piparotu jēra cepeti, kā arī duetā ar puscietajiem un cietajiem sieriem. Aromātiska un nobriedināta Stiltonas sieru cienītāji būs pārsteigti par burvīgo saskaņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?